Πεσκόφ: Τα γεγονότα και η χρονολόγηση των συμβάντων δεν στηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας

Αρνείται κατηγορηματικά το Κρεμλίνο ότι οποιεσδήποτε κατηγορίες συνδέονται με τους φόνους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούκα και δήλωσε πως οι ουκρανικοί ισχυρισμοί για το θέμα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αμφιβολία. Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Κυριακή, πως ερευνούν ενδεχόμενα εγκλήματα από ρωσικές δυνάμεις αφού βρήκαν εκατοντάδες πτώματα σε κωμοπόλεις έξω από το Κίεβο μετά την αποχώρηση των Ρώσων από την περιοχή.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως τα γεγονότα και η χρονολόγηση των συμβάντων στην Μπούκα δεν στηρίζουν την εκδοχή της Ουκρανίας και κάλεσε τους διεθνείς ηγέτες να μην σπεύδουν να εκφέρουν κρίσεις.

Ο Πεσκόφ δήλωσε πως οι διπλωμάτες της Ρωσίας θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να συγκληθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να συζητήσει αυτό που η Μόσχα έχει αποκαλέσει ουκρανικές προκλήσεις στην Μπούκα, παρά το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθειά τους για τη σύγκληση μιας τέτοιας συνεδρίασης εμποδίστηκε.

Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει αν η οργή για την Μπούκα μπορεί να επηρεάσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο, οι οποίες πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook