Μου πέρασε από το μυαλό η τρελή σκέψη ακόμα και να της κάνω τατουάζ.

Ενώ την ελληνική επικαιρότητα απασχολεί κυρίως η τραγική υπόθεση τουθανάτουτων τριών παιδιών στηνΠάτρα, ο πόλεμος στηνΟυκρανίασυνεχίζει να μαίνεται και τα θύματά του, κάθε ηλικίας, πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα. Τουλάχιστον πολλοί άμαχοι έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν από τηφρίκητου σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η μητέρα ενός μικρού κοριτσιού, ηSasha Makoviy, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε μια φοβερή ανάμνηση από τις πρώτες μέρες του πολέμου στοInstagram.

Στις δύοφωτογραφίεςπου ανέβασε βλέπουμε να έχει γράψει στηνπλάτητου νηπίου τηλέφωνα και ονόματα. Ένα δεύτερο σημείωμα υπάρχει, μέχρι σήμερα, στην τσέπη της. Όπως εξηγεί στη λεζάντα, σημείωσε στο δέρμα της κόρης της τα στοιχεία επικοινωνίας σε περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι στην ίδια και το παιδί της έμενε μόνο, μια σκέψη τρομακτική για κάθε γονέα, ακόμα και σε καιρούς ειρήνης. Τα χέρια τηςέτρεμαν, όπως θυμάται σήμερα, ενώ στο βάθος ακούγονταν οι δυνατοί ήχοι των εκρήξεων. Από το μυαλό της πέρασε στιγμιαία ακόμα και μια τρελή σκέψη, να κάνει τατουάζ στο κορίτσι τις δυνητικά σωτήριες πληροφορίες.

Ένα δεύτερο σημείωμα το έκρυψε στην τσέπη της φόρμας της, από όπου δεν έχει τολμήσει να το βγάλει ακόμα και σήμερα, που η οικογένειά της είναι πλέον σεασφαλή τοποθεσία.

Η φωτογραφία με τη γραμμένη πλάτη του κοριτσιού έγινε viral και ανάμεσα στους χρήστες των social media που το μοιράστηκαν ήταν η δημοσιογράφοςAnastasia Lapatina, που έγραψε στοTwitter: Ουκρανίδες μητέρες γράφουν τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειάς τους στο σώμα των παιδιών τους σε περίπτωση που εκείνεςσκοτωθούνκαι το παιδίεπιβιώσει. Ενώ η Ευρώπη συζητάει ακόμα για τοφυσικό αέριο.

Δείτε την ανάρτηση της μητέρας:

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sasha Makoviy (@aleksandra.mako)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook