Και της απαγορεύει να διαφημίζεται στη Ρωσία.

Ηρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε σήμερα ότι απαγορεύει στηνGoogleνα διαφημίζεται στηΡωσία, κατηγορώντας τοYouTubeότιδιαδίδει ψευδείς πληροφορίεςγια τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στηνΟυκρανία.

Η Μόσχα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ξεκίνησε μια ολομέτωπη επιχείρηση προκειμένου να καταπνίξει τη μετάδοση πληροφοριών που δεν ανταποκρίνονται στην επίσημη γραμμή.

Το YouTube έχει γίνει μια πλατφόρμα για τημετάδοση πλαστογραφιώνσχετικά με την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο έδαφος της Ουκρανίας, δυσφημώντας τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρει η Roskomnadzor, που κατηγορεί επίσης τον ιστότοπο ότι δημοσιεύει περιεχόμενα Ουκρανών εξτρεμιστών. Το κατηγορεί ακόμη ότι λογοκρίνει τα ρωσικά κρατικά ΜΜΕ, τα κανάλια των οποίων στο You Tube έχουν κλείσει.

Κατά συνέπεια,η Google δεν θα έχει πλέον το δικαίωμα να μεταδίδει διαφημίσεις της Google και των πλατφορμών της στη Ρωσία.

Οι ρωσικές μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να δηλώσουν πως η Google και οι θυγατρικές της παραβιάζουν τη ρωσική νομοθεσία, όταν μια αναζήτηση πραγματοποιείται στο όνομά τους.

Τα μέτρα αυτά είναι πολύ λιγότερο βαριά από εκείνα που έθεσαν στο στόχαστρο άλλους κολοσσούς του διαδικτύου για παρόμοιες κατηγορίες. Το Facebook, το Twitter ή το Instagram έχουν ως εκ τούτου αποκλειστεί στη Ρωσία.

Η μετάδοση πληροφοριών που δυσφημούν τον ρωσικό στρατό υπόκειται σε ποινή η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι τα 15 χρόνια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook