Νέες κινητοποιήσεις από το κίνημα κατά της πληρωμής διοδίων. Με το σύνθημα «Οι εθνικοί δρόμοι είναι δημόσια περιουσία – Σπρώξτε τη μπάρα. Μη πληρώνεις κι εσύ!» εκατοντάδες άτομα άνοιξαν την Κυριακή τις μπάρες σε πολλούς σταθμούς διοδίων της χώρας.

Τα μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που έκανε το πανελλήνιο συντονιστικό των επιτροπών αγώνα κατοίκων πολιτών και εργαζόμενων.

Οι σταθμοί έκλεισαν σε κάποιους σταθμούς στις 12 το μεσημέρι και σε κάποιους παρέμειναν κλειστοί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι οδηγοί περνούσαν τα διόδια με κορναρίσματα και σχηματίζοντας το σήμα της νίκης προς τα μέλη του κινήματος που κρατούσαν ανοιχτά τα διόδια.

Άντρες, γυναίκες ακόμη και μικρά παιδιά ήταν εκεί για να δώσουν δυναμικό παρόν ενάντια στην καταβολή των διοδίων.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κάτοικος της περιοχής στα διόδια των Αφιδνών Φρόσω Πέτρου τόνισε: «πρέπει να ανοίξουμε τα διόδια. Μένουμε στην περιοχή και περνάμε από δω τρεις και τέσσερις φορές την ημέρα για να πάμε στις δουλειές. Ο μισός μας μισθός φεύγει στα διόδια και τις βενζίνες, πώς θα ζήσουμε;».

«Είμαι εδώ γιατί πρέπει να αρχίσει η ενεργοποίηση των πολιτών για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας, που καθημερινά υποβαθμίζεται. Δεν είναι μόνο τα διόδια, έχουμε καθημερινά προβλήματα που υποβαθμίζουν τη ζωή μας. Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά θα πηγαίνουμε συνεχώς πίσω» δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook