Ο Πούτιν στρατολογεί απόστρατους και συγκεντρώνει στρατιώτες απότην Υπερδνειστερίαγια να καλύψει τις τεράστιες απώλειες και να χτυπήσει στο Ντονμπάς

Έναμεγάλο κονβόι,αποτελούμενο από ρωσικά τεθωρακισμένα και μονάδες πυροβολικού, έπιασαν νέες δορυφορικές εικόνες να κατευθύνται προς τις υπό πολιορκία περιοχές τηςΑνατολικής Ουκρανίας, επιβεβαιώνοντας, προφανώς, την πρόθεση τωνΡώσωννα ρίξουν το βάρος στοΝτονμπάς.

Την ίδια ώρα, οιΟυκρανοίσυγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές επιθέσεις, καθώς δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τα εδάφη τους.

Οι εικόνες, που τραβήχτηκαν από τηνMaxar Technologiesαργά την Παρασκευή και κυκλοφόρησαν, δείχνουν το στρατιωτικό κονβόι μήκους περίπου13 χιλιομέτρωννα διασχίζει την πόληVelykyi Burlukκαι να κατευθύνεται νότια, μέσω ενός τόξου που τη δεδομένη περίοδο ελέγχεται από τη Ρωσία. Σύμφωνα με αναλυτές, η συγκεκριμένη πομπή προοριίζεται για τις πρώτες γραμμές στις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από βασικές στρατηγικές θέσεις γύρω από το Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, μετά και τη σκληρή αντίσταση που συνάντησαν από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, κάνοντας γνωστό πως θα επικεντρωθούν στο Ντονμπάς.

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι απώλειες που προκάλεσε η Ουκρανία στον ρωσικό στρατό είναι τόσο μεγάλες που τοΚρεμλίνοέχει καταφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατολόγηση απόστρατων για να συμπληρώσει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οΒλαντιμίρ Πούτινέχει στραφεί σε προσωπικό που αποστρατεύτηκε ή απομακρύνθηκε ήδη από το 2012 για να αντικαταστήσει τους πεσόντες στρατιώτες και αξιωματικούς του, με τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας να ανεβάζουν τον αριθμό των Ρώσων νεκρών σε σχεδόν 20.000.

Ο ρωσικός στρατός θεωρείται επίσης ότι στρατολογεί στρατιώτες από την περιοχή της Υπερδνειστερίας τηςΜολδαβίας, η οποία τον Μάρτιο χαρακτηρίστηκε κατεχόμενη περιοχή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Οι προσπάθειες του Κρεμλίνου να αναπληρώσει την μαχητική του δύναμη έρχονται, τη στιγμή που κορυφαίος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταποδώσει τα χτυπήματα στη Ρωσίαστην ανατολική περιοχή του Ντονμπάςπριν επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις με με τον Πούτιν.

ΟΜιχάιλο Ποντόλιακ, ένας από τους στενότερους συμβούλους του Ουκρανού προέδρου και επικεφαλής της διαπραγματευτικές ομάδας των Ουκρανών, δήλωσε αργά χθες το βράδυ πωςη Ουκρανία είναι έτοιμη για μεγάλες μάχες. Η Ουκρανία πρέπει να τους κερδίσει, συμπεριλαμβανομένου του Ντονμπάς. Μόλις συμβεί αυτό, η Ουκρανία θα έχει πιο ισχυρή διαπραγματευτική θέση. Μετά από αυτό οι πρόεδροι θα συναντηθούν.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook