Οι πρώτες δηλώσεις στήριξης για τον δεύτερο γύρο

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδροΕμανουέλ Μακρόνγια τον δεύτερο γύρο.

Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν, δήλωσε.

Σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Ο συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δεν θα ψηφίσει τον Μακρόν στο δεύτερο γύρο

Ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδροΕμανουέλ Μακρόνστον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

Δεν θα δώσω οδηγίες ψήφου σε κανέναν… Οι Γάλλοι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Αυτό που μπορώ να σας πω απόψε είναι ότι δεν θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ο Σιοτί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Η υποψήφια των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, του κόμματός του, η Βαλερί Πεκρές, δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Ζαν-Λυκ Μελανσόν: Μη δώσετε ψήφο στη Λεπέν

Ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης προς τον Εμανουέλ Μακρόν έστειλε ο αριστερός υποψήφιος Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος κάλεσε τους ψηφοφόρους του, στον δεύτερο γύρο, να μην ψηφίσουν την ακροδεξιάΜαρίν Λε Πεν.

Με τις δηλώσεις του, ο Μελανσόν, που θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή στον επόμενο γύρο, δείχνει ξεκάθαρα την αντίθεσή του στην πολιτική της Λε Πεν.

Συγκεκριμένα δήλωσε: Μην δώσετε ούτε μία ψήφο στη Λε Πεν, στον δεύτερο γύρο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook