Ένα παιδί της μόλις πέντε ετών έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο βρέφος

Οι γονείς τηςμικρήςΛίναγνώριζαν από την αρχή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία της κόρης τους. Τοπρήξιμο στο στομάχιγινόταν όλο και χειρότερο, παρά τα γιατροσόφια που είχε δοκιμάσει στο μικρό κορίτσι ολόκληρο το χωριό. Μακριά από ειδικούς και επιστήμονες, η φτωχική και με ελλιπής μόρφωση οικογένεια τηςΛίνα Μεδίναπίστεψε για μια στιγμή πως θα θεράπευε το παιδί της, αφού η εμπειρία των εννέα αδερφών της ήταν υποτίθεται ικανή να ξεπεράσει κάθε ασθένεια. Τα πράγματα όμως έγιναν ιδιαίτερα ανησυχητικά όταν οι γονείςεπισκέφτηκαν το πλησιέστερο νοσοκομείο και ανακάλυψαν ότι η πεντάχρονη κόρη τους κυοφορεί ένα μωρό τους τελευταίους 6 μήνες.

Πολλοί αρνήθηκαν να πιστέψουν το συμβάν, χαρακτηρίζοντας ψεύτικη την ιστορία, με την πεντάχρονη Λίνα να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι το καλοκαίρι του 1939.

Οι Περουβιανοί γιατροί βρέθηκαν έκπληκτοι μπροστά στις εξετάσεις της Λίνα, που απεδείκνυαν το αδύνατο, αυτό που δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν τα δεδομένα της φυσιολογίας:ένα παιδί της πρώιμης ηλικίας έμεινε έγκυο στα τέσσερα πρώτα χρόνια της ζωής του, γράφοντας ιστορία στην ιατρική ως η νεότερη μητέρα.Πολλοί αρνήθηκαν να πιστέψουν το συμβάν, χαρακτηρίζοντας ψεύτικη την ιστορία, με την πεντάχρονη Λίνα να φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι το καλοκαίρι του 1939.

Η μικρή βρέθηκε στην φρικτά επώδυνη διαδικασία μιας πειραματικής καισαρικής, αφού δεν ήταν σε θέση να περάσει το βρέφος από τους γοφούς της, την στιγμή που ο τρόπος αυτός δεν χρησιμοποιούνταν εκτεταμένα στις αρχές του 20ου αιώνα. Έμπειροι γιατροί που έσπευσαν στο πλευρό της για να εξετάσουν την μοναδική περίπτωση της, κατάλαβαν γρήγορα πωςη Λίνα έπασχε από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση, με την ονομασία πρώιμη ήβη.Όπως διαπιστώθηκε το κορίτσι είχε αναπτύξει ένα πλήρες γυναικείο σώμα, με την εμμηναρχή να πραγματοποιείται σε ηλικία μόλις 3 ετών.Στην ιστορία της ιατρικής έχουν καταγραφεί έκτοτε αρκετές περιπτώσεις εγκυμοσύνης στην πρώιμη εφηβεία, με κορίτσια 6, 7, 8 και 9 ετών να γίνονται μητέρες.

Μετά την γέννηση του γιου της, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση, όμως αφέθηκε ελεύθερος

Το φρικτό ερώτημα γιατί η Λίνα Μεδίνα έμεινε έγκυος, παραμένει ακόμα αναπάντητο, αφού η88χρονη πλέον γυναίκα συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει το όνομα του ανθρώπου που την κατέστησε έγκυο.Η έκταση του ζητήματος σε διεθνή πλαίσια, προκάλεσε πιέσεις να βρεθεί ο δράστης. Τόσοι οι γιατροί, όσο και οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν επανειλημμένα να αποσπάσουν πληροφορίες από την μικρή, όμως εκείνη δεν μπόρεσε ποτέ να δώσει οποιαδήποτε στοιχείο. Μετά την γέννηση του γιου της, οι αστυνομικές αρχέςσυνέλαβαν τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση, όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν υπήρχαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την εγκληματική πράξη. Υπήρχαν πάντα εικασίες ότι ο βιαστής βρισκόταν στο στενό οικογενειακό της περιβάλλον, χωρίς ποτέ να συλληφθεί ο πραγματικός δράστης.

Η Λίνα μεγάλωνε κυριολεκτικά μαζί με τον γιό της,ο οποίος μέχρι τα δέκα του χρόνια γνώριζε ότι είναι αδέρφια,καθώς τότε του αποκάλυψαν ότι η κατά πέντε χρόνια μεγαλύτερη αδερφή του, ήταν η αληθινή μητέρα του. Η δημοσιότητα που έλαβε η υπόθεση της, την βοήθησε να λάβει την βασική εκπαίδευση αλλά και να εξασφαλίσει μια σταθερή δουλειά ως γραμματέας στην Λίμα. Ως ενήλική παντρεύτηκε και στα 40 της χρόνια απέκτησε δεύτερο παιδί.

womantoc.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook