Αίτημα των ΗΠΑ να απελευθερωθεί άμεσα.

Συνελήφθη από την αστυνομία της ο Ρώσος πολιτικός Βλαντιμίρ Κάρα-Μούρζα συνελήφθη από την αστυνομία έξω από το σπίτι του στηΡωσίατη Δευτέρα.

Επρόκειτο να παραμείνει υπό αστυνομική κράτηση τη νύχτα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, ο Βαντίμ Προχόροφ.

Ο Κάρα-Μούρζα κατηγορείται για αντίσταση κατά της αρχής, που σημαίνει ότι δεν συμμορφώθηκε προς νόμιμη εντολή αστυνομικού, στρατιωτικού ή μέλους της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας. Το αδίκημα αυτό επισύρει ποινή ως και 15 ημερών φυλάκισης. Δεν είναι γνωστό τώρα εάν τον βαρύνουν και άλλες κατηγορίες.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Ουάσινγκτον είναι προβληματισμένη για τη σύλληψη του εξέχοντος ηγέτη της κοινωνίας των πολιτών παρακολουθεί στενά την κατάσταση και καλεί να απελευθερωθεί άμεσα.

Γνωστός επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κάρα-Μούρζα λέει πως επέζησε δύο φορές από μυστηριώδεις δηλητηριάσεις τις οποίες αποδίδει στην υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την οργάνωση έρευνας Bellingcat, ο Κάρα-Μούρζα βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο πρακτόρων της FSB οι οποίοι, όπως λέει, δηλητηρίασαν τον Αλεξέι Ναβάλνι.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook