Ενώνουν δυνάμεις Δήμος Μαλεβιζίου και Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων απέναντι σε ζητήματα κακοποίησης, έμφυλης βίας, στήριξης των γυναικών που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση καθώς και ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μαίρη Παχιαδάκη θα ξεκινήσουν άμεσα σειρά σεμιναρίων για τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και του ΔΟΚΑΠΠΑΜ σε ζητήματα έμφυλης βίας αλλά και αναγνώρισης και υποστήριξης γυναικών που αντιμετωπίζουν κάθε μορφή κακοποίησης.

Παράλληλα το Συμβουλευτικό Κέντρο του Συνδέσμου σε συνεργασία με το Δήμο και τις τοπικές του κοινότητες θα υλοποιήσουν στοχευμένες παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν την καταπάτηση της ισότητας των φύλων και την έμφυλη βία σε τοπικό επίπεδο. Στο μνημόνιο συνεργασίας αποτυπώνονται τα βασικά σημεία της, όπως μεταξύ άλλων, δράσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τοπικά, στήριξη τοπικών γυναικείων οργανώσεων με μεταφορά τεχνογνωσίας, εκπαίδευση αιρετών και στελεχών σε ζητήματα ισότητας και προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών κ.ά.

Επίσης θα υπάρξει και συνεργασία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου και της Τράπεζας Τροφίμων για την στήριξη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας παρούσες ήταν το μέλος του Συνδέσμου Θεανώ Μεταξά, η αντιδήμαρχος Διοίκησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νίκη Ζερβού και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου Μαρίνα Βογιατζή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook