Ονομάζεται «O2 Pursuit», και σχεδιάστηκε από τον Dean Benstead, που φοιτά στο πανεπιστήμιο RMIT που βρίσκεται στην Αυστραλία, ενώ κινείται με πεπιεσμένο αέρα.

Ο νεαρός Dean Benstead που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη μοτοσικλέτα, προχώρησε μάλιστα τόσο ώστε να κατασκευάσει ένα κανονικό πρωτότυπο που κινείται. Ο Dean πιστεύει ότι η τεχνολογία του πεπιεσμένου αέρα είναι σε θέση να παίξει το ρόλο της, στο μέλλον των πηγών ενέργειας που θα χρησιμοποιούμε για τη μετακίνηση μας. Μετά από πολλά σχέδια τόσο στο χέρι όσο και στον υπολογιστή, ο Dean συνεργάστηκε με την εταιρεία Rinlatech Engineering που κατασκεύασε το πλαίσιο, ενώ το μέγεθος της είναι αντίστοιχο ενός motocross 250 κ.εκ.

Τέλος, ο Dean αναφέρει ότι εμπνεύστηκε από τις εκτός δρόμου μοτοσικλέτες, λόγω της εμπειρίας που είχε από την παιδική του ηλικία, ενώ ως βάση χρησιμοποιήθηκε μια Yamaha WR240F και για την χρήση του πεπιεσμένου αέρα που αναλαμβάνει την κίνηση της, χρησιμοποιήθηκε ανάλογος κινητήρας από την εταιρεία Engineair DiPietro που κατασκευάζει κινητήρες του είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις πρώτες δοκιμές η μοτοσικλέτα ανέπτυξε ανώτατη ταχύτητα στα 100 χ.α.ω. που όπως λέει ο Dean εύκολα μπορεί να βελτιωθεί, ενώ το επόμενο πρωτότυπο θα έχει εντελώς διαφορετική μορφή με νέο πλαίσιο από αλουμίνιο η ακόμη και από τιτάνιο. Πράγμα που σύμφωνα πάντα με τον σχεδιαστή, σημαίνει ότι το βάρος της μοτοσικλέτας θα ξεπερνά ελαφρά αυτό ενός ποδηλάτου!

(mototriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook