Ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ανακοίνωσε ότι θα απελαθούν όσοι ενήλικες Παλαιστίνιοι είχαν εμπλοκή στα επεισόδια της περασμένης Τετάρτης, στο Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας της Λάρνακας. Όσο αφορά στους ανηλίκους, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες του νόμου.

Το υπουργείο Εσωτερικών, τόνισε ο κ. Συλικιώτης, δεν πρόκειται να επιτρέψει να επαναληφθούν τέτοια επεισόδια. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Υπουργείο, με εκπροσώπους παλαιστινιακών οργανώσεων στην Κύπρο, παρουσία των υπουργών Εργασίας και Δικαιοσύνης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ακόμη ότι από τους 2.100 Παλαιστινίους που διαμένουν στη Λάρνακα, 1.200 εξέφρασαν ήδη ενδιαφέρον να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις. Εκατόν σαράντα θα φιλοξενηθούν σε δύο χώρους υποδοχής που θα λειτουργήσουν σε δύο εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής στην Κύπρο Ουαλίντ Χασάν εξέφρασε τις ευχαριστίες της Παλαιστινιακής Αρχής για τη φιλοξενία που προσφέρει η Κύπρος στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες και την ετοιμότητά της για συνεργασία, και απολογήθηκε για τη στάση μερίδας Παλαιστινίων στα πρόσφατα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook