Ανησυχία έχει προκαλέσει σε ορισμένους γονείς το γεγονός ότι ένας δάσκαλος σχολείου του νομού Χανίων ο οποίος είχε συμπεριφερθεί επιθετικά σε μαθητές του, ναι μεν απομακρύνθηκε από το δημοτικό στο οποίο δίδασκε αλλά συνεχίζει να διδάσκει σε άλλο σχολείο των Χανίων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για περίπτωση δασκάλου ειδικότητας, ο οποίος δίδασκε σε δημοτικό σχολείο του νομού Χανίων και σύμφωνα με τη μαρτυρία γονέων είχε εκδηλώσει εκρηκτική συμπεριφορά σε μαθητές του.

Σύμφωνα με μαρτυρία γονέα στο Flashnews.gr, ο δάσκαλος έσπρωξε και πέταξε στο θρανίο μια μαθήτρια την οποία μετά έβρισε.

Υπήρξε επίσης, περίπτωση και άλλου μαθητή στον οποίο ο δάσκαλος φέρεται να προκάλεσε μελανιά στο σώμα του, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Για τα περιστατικά έγινε αναφορά στη Διεύθυνση του σχολείου από τους γονείς. Όπως υποστήριξε ένας εκ των γονέων στο Flashnews.gr η διεύθυνση του είχε πει τότε ότι είχε ήδη κινήσει διαδικασίες και είχε λάβει τα μέτρα της. Πράγματι, ο δάσκαλος μετά την παρέμβαση που έγινε ζήτησε συγγνώμη από όλα τα παιδιά της τάξης και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το συγκεκριμένο σχολείο.

Αυτό ωστόσο που προκάλεσε ανησυχία στους γονείς είναι το γεγονός ότι ενημερώθηκαν πως ο συγκεκριμένος δάσκαλος απομακρύνθηκε μεν από το δικό τους δημοτικό, συνεχίζει όμως να διδάσκει σε άλλο σχολείο του νομού Χανίων, διερωτώμενοι γιατί ένας εκπαιδευτικός που έχει επιδείξει τέτοια συμπεριφορά παραμένει στην εκπαίδευση.

Σε επικοινωνία του Flashnews.gr με την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πόπη Ψαρουδάκη για το θέμα, η κα Ψαρουδάκη δήλωσε:

«Σε κάθε περίπτωση γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Όποιος γονέας ανησυχεί είμαστε ανοιχτή ως Διεύθυνση Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, να μιλήσουμε μαζί του και να του εξηγήσουμε. Αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε και θέλουν να το καταγγείλουν, επίσης είμαστε έτοιμοι να το διερευνήσουμε. Οι γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους μπορούν να έρθουν στη Διεύθυνση να συζητήσουμε και να δούμε ποιες είναι οι ανησυχίες τους. Σε κάθε περίπτωση η Διεύθυνση όταν συμβαίνει κάτι προβαίνει στις νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook