Ή απλώς να τον βάλετε σε παύση για κάποιο χρονικό διάστημα

Υπάρχουν μυριάδες λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να πει αντίο στοTwitter. Ίσως ηεπερχόμενη αλλαγή ιδιοκτησίας με τον Έλον Μασκ στο τιμόνι του δημοφιλούς κοινωνικού μέσου να υπόσχεται σαρωτικές αλλαγέςνα σας κάνει να επαναξιολογήσετε τη σχέση σας με την πλατφόρμα. Ίσως οι ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες να σας ενθαρρύνουν να περνάτε περισσότερο χρόνο έξω και λιγότερο χρόνο στα social media. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ωστόσο, για μια τέτοια απόφαση,το πιο δύσκολο μέρος του να μην έχεις Twitter στη ζωή σου είναι να κάνεις τη διαγραφή.

Twitter: Ο απλός τρόπος για να απενεργοποιήσετε οριστικά τον λογαριασμό σας

Ευτυχώς, όμως, δεν χρειάζεται καν να πατήσετε μόνοι σας το κουμπί διαγραφή. Όπως εξηγεί τοMarketWatch, δεν μπορείτε να διαγράψετε εντελώς έναν λογαριασμό στο Twitter, κι αυτό γιατί πρέπει πρώτα να τον απενεργοποιήσετε. Εάν, για παράδειγμα, δεν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια τηςπεριόδου απενεργοποίησης των 30 ημερών,το Twitter θα τον διαγράψει οριστικά από μόνο του -υπάρχει, επίσης, μια επιλογή απενεργοποίησης του λογαριασμού σας για12 μήνες, αντί για έναν.

Αν και η απενεργοποίηση δεν σας αποκλείει από την πλατφόρμα, απαλλάσσει από πολλά στοιχεία που μπορεί να σας προτρέψουν να ανοίξετε τοTwitterξανά. Το προφίλ σας δεν θα εμφανίζεται πουθενά στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή, ενώ όλα τα tweets, τα likes και τα σχόλιά σας θα εξαφανιστούν. Το όνομά σας θα εξακολουθεί να εμφανίζεται σε οποιαδήποτε tweets σας έχουν επισημάνει άλλοι, αλλά δεν θα συνδέεται με το προφίλ σας. Μετά από30 ημέρες αδράνειας, το Twitter θα διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό σας και όλα τα δεδομένα που τον συνοδεύουν. Ωστόσο, μπορείτε να κάνετε λήψη ολόκληρου του αρχείου Twitter πριν συμβεί αυτό, αλλά πρέπει να το κάνετε πριν την απενεργοποίηση.

Πώς να ελέγξετε τον τρόπο χρήσης του Twitter σας

Εάν η γραμμή απενεργοποίησης έως διαγραφής φαίνεται πολύ τρομακτικά μη αναστρέψιμη για το γούστο σας, υπάρχουν ακόμα πολλοί τρόποι για να ελέγξετε τον τρόπο χρήσης του Twitter. Πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας στην εφαρμογή, επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο από το μενού και ανοίξτε το Απόρρητο και ασφάλεια για να εξερευνήσετε τις επιλογές. Εάν θέλετε να ενημερώσετε τον λογαριασμό σας έτσι ώστε μόνο οι ακόλουθοί σας να μπορούν να δουν τα tweets σας -και άλλοι πρέπει να ζητήσουν να σας ακολουθήσουν- επιλέξτε Κοινό και προσθήκη ετικετών και μετά Προστασία των tweet σας.

Μπορείτε, επίσης, να αποκλείσετε λογαριασμούς, να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις, να ενημερώσετε ποιος επιτρέπεται να σας στέλνει άμεσα μηνύματα και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook