Toυ Κωνσταντίνου Συλιγάρδου

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η σχέση Λιγνάδη με πολιτικούς από την ΝΔ μεταξύ των οποίων και του ΠΘ που κυβερνά ήταν ποινικά κολάσιμη.

Βόλευε έτσι τα τρολ, τα καφενεία και τα κομμωτήρια,για να γίνει η πρέπουσα σπέκουλα.Και έγινε.

Χθες μάθαμε ότι ο μεσιέ Γιάν Φαμπρ καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση κατ εξακολούθηση!
Ας θυμηθούμε λίγο…

Ήταν Φεβρουάριος του 2016 όταν ο τότε υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, μέσω μιας αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης, ενημέρωνε πως για πρώτη φορά στην ιστορία του το Φεστιβάλ Αθηνών θα αποκτήσει ξένο καλλιτεχνικό διευθυντή. Κι όχι οποιονδήποτε ξένο, αλλά τον καταξιωμένο Βέλγο καλλιτέχνη Γιαν Φαμπρ.

Κλήθηκε λοιπόν,με την προοπτική να δώσει διεθνή αέρα στην διοργάνωση, απλά το παράκανε λίγο, όταν άφησε εκτός προγράμματος όλες τις Ελληνικές παραγωγές!!!

Ο Mr παλλόμενα πέη στα χέρια του οποίου βρέθηκε η κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση της χώρας,αποκαλούσε ανοιχτά εθνικιστές, μέτριους τους Έλληνες που εξέφρασαν ανοιχτά τη διαφωνία τους με το πρόγραμμα που σκόπευε να στήσει, έγινε πρωταγωνιστής του βελγικού #metoo από τον περασμένο Ιούνιο, αλλά εκεί που κουνούσε δάχτυλο, τον δείχνουν τώρα όλοι μετά την απόφαση καταδίκης από την Δικαιοσύνη.

Δεν επιθυμώ να υπερασπιστώ ή να κατηγορήσω την μια ή την άλλη πλευρά.

Θέλω να τονίσω ότι η στρατηγική του να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα μαθηματικά επιστρέφει πάνω σου,όπως δηλαδή όταν σκάβεις τον λάκκο του άλλου συνήθως πέφτεις ο ίδιος μέσα.

Και κάτι ακόμα.

Μια κυβέρνηση αποδεδειγμένα λειτουργεί καλύτερα όταν η αντιπολίτευση που της ασκείται είναι ουσιαστική,παραγωγική και μακριά από κίτρινα,ροζ,και μαύρα σκάνδαλα,που βεβαίως πρέπει να απασχολούν τον δημόσιο και πολιτικό βίο,αλλά σε καμία περίπτωση όπως παραδοσιακά συνέβαινε και συμβαίνει στην χώρα μας.

Βλέπω επίσης σήμερα μερίδα των πολιτών να ενοχλούνται και να ασχολούνται με τον γιο του Μητσοτάκη που έπιασε δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μάλιστα.

Είναι οι ίδιοι που δεν ενοχλήθηκαν που η πρώην πρώτη Κυρία Μπαζιάνα-Τσίπρα έγινε με σκοτεινό τρόπο σε χρόνο ταχυδακτυλουργού Καθηγητρια στο Πανεπιστήμιο.

Ούτε βέβαια ενοχλήθηκαν όταν γιος πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ συνελήφθη για κλοπές και συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις!
Αναρωτιέμαι αν ο γιος του οποιουδήποτε ΠΘ έπιανε δουλειά σε οποιαδήποτε θέση στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα θα ήταν περισσότερο ευχαριστημένοι ή θα το θεωρούσαν περισσότερο αξιοκρατικό;

Να δούμε τα παιδιά των Βουλευτών του κοινοβουλίου μας όλων των κομμάτων που έχουν απορροφηθεί και από που πληρώνονται ένα προς ένα;

Ή μήπως προτιμάτε την περίπτωση της άεργης θυγατέρας που σκορπά την ζωή της σε ένα πληκτρολόγιο για να γράφει ανοησίες επί πάντως επί στητού ; Αυτή είναι το πρότυπο ή αυτός που αγκαλιάζει τον Κουφοντίνα και τους φονιάδες των νεκρών της Marfin;

Αν μας ενοχλεί η πολιτική της μιας ή της άλλης περίπτωσης μιας και η ΝΔ έχει αρκετά αντίστοιχα φάουλ η λίστα της οποίας είναι επίσης μακρά,για να μην μακρηγορώ, πρέπει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε αντίληψη αναφορικά με το τι πρέπει να αναδεικνύεται και τι βαρύτητα θα πρέπει να απολαμβάνει ή τον βαθμό επηρεασμού στην απόφαση μας την ώρα της κάλπης.

Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε για τα πρόσωπα που έχουν δημόσια θέση στο πολιτικό σκηνικό, το…τι,ποιος, που, πότε, και γιατί!

Άλλο αυτό όμως και άλλο να κάνεις κριτική για πράγματα που ο ίδιος έχει υποθάλψει,καλλιεργήσει ή έχεις υποπέσει στα ίδια ατοπήματα.

Στην ΝΔ μάλιστα έκαναν Φειγ Βολάν χθες την περίπτωση τοπικού Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για μια χρηματοδότηση επένδυσης σε νησί του Αιγαίου!

Δεν ξέρω αν υπάρχει παρατυπία ή παρανομία αλλά …στην ΝΔ ποτέ, κανείς δεν έπραξε ανάλογα ;

Κι αν αυτό είναι κατακριτέο να ερευνηθεί και να γυρίσουν όλοι τα λεφτά πίσω από αντίστοιχες δράσεις και επιδοτήσεις και μετά συνεχίζουμε…
Και μια εκτίμηση:

Όσο στο μυαλό μας θα πουλάει ένθεν και ένθεν όλο αυτό που περιγράφουμε τόσο θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε ίδιες ιστορίες να αναδεικνύονται με σκοπό την επικοινωνιακή επικράτηση του ενός ή του άλλου.

*Στην φωτο ο πασίχαρος Αλέξης στο Μαξίμου με τον καταδικασμένο πλέον Γιαν, με αφορμή τα παλλόμενα πέη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook