Πεζοπορία στην περιοχή Ορεινού – Σκινοκαψάλων, διοργανώνει για τα μέλη του ή όσους επιθυμούν να εγγραφούν ο Ορειβατικός Αγίου Νικολάου, την Κυριακή 8 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Θα ξεκινήσουμε από την θέση Χοντροβωλάκκοι στα 340 μέτρα υψόμετρο. Αφού περάσουμε από τη λιμνοδεξαμενή, θα κινηθούμε παράλληλα με τον καταπότη, που κατέβαζε τα νερά από το φαράγγι του Ορεινού. Μετά από 500 μέτρα αρχίζει η ανάβαση μέσα στο πευκόδασος προς την Λίμνη Σκάφη, σε υψόμετρο 650 μέτρα. Έπειτα θα κατευθυνθούμε βορειοδυτικά σε χωματόδρομο με απεριόριστη θέα προς την περιοχή του Ορεινού, και στην συνέχεια θα μπούμε σε μονοπάτι και θα ξεκινήσει η ανάβαση στις νότιες πλαγιές του όρους Θρυπτής: περνάμε από την θέση Πρίνος, συνεχίζουμε την κατάβαση μας στο πευκόδασος του Κυνηγόσπηλιου, περνάμε την θέση Λιβαδάκια και καταλήγουμε στα Σχοινοκάψαλα. Αν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος θα επισκεφτούμε τούς καταρράκτες του Ορεινού για να δροσιστούμε.

ΜΗΚΟ ΣΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 14 χιλιόμετρα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 5 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ορειβατικό μποτάκι, μπατόν, νερό, σνακ, καπέλο, αντηλιακό και για όσους σκοπεύουν να κολυμπήσουν μαγιό, πετσέτα.

ΑΡΧΗΓΟΣ: Κολοτούρος Αθανάσιος (τηλ 6983516291)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ,ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: στον ταμία του Συλλόγου, Γιάννη Πάγκαλο (τηλ. 28410-28173, ώρες καταστημάτων) ως την Παρασκευή το βράδυ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: με λεωφορείο από Άγιο Νικόλαο, από την οδό Καραμανλή 24 (S/M Βασιλόπουλος) στις 7:30 το πρωί. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ και απαιτείται άμεση πληρωμή με τη δήλωση συμμετοχής. Η επιβίβαση στο λεωφορείο με μάσκα.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook