Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) και η Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας διοργανώνουν Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, με τίτλο: Εμένα με αφορά, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Πρωτοπρεσβύτερος Αντώνιος Καλλιγερής, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ποιμαντικής Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ ομιλητές θα είναι η κα Ανθή Ζαρμακούπη, Κοινωνική Λειτουργός και η κα Ευτυχία Ψύλλου, Ψυχολόγος.

Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης είναι έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τον Νόμο. Η πρόληψη, αλλά και η ενημέρωση, σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία έχει ως βάση τη διδασκαλία της Εκκλησίας για την Οικογένεια και την ιερότητα του ανθρώπινου προσώπου. Η ενδοοικογενειακή βία θεωρείται το πιο σύνηθες και λιγότερο δηλωμένο ποινικό αδίκημα παγκοσμίως, είναι ουσιαστικά ένα σοβαρό διεθνές πρόβλημα που επηρεάζει όχι μόνο μεμονωμένα τα θύματα, αλλά και όλη την κοινωνία.

Η παραπάνω διαδικτυακή Ημερίδα θα μεταδοθεί από το κανάλι του Ιδρύματος στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου:https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση που θα έχει τη σήμανση LIVE (Ζωντανή Μετάδοση).

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook