Σημασία έχουνοι πηγές και οι όροι που χρησιμοποιείτε

Με τα smartphones να αποτελούν πια επέκταση των χεριών μας, είναι πολύ πιο εύκολο από ποτέ να μπούμε στοGoogleκαι να αναζητούμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για το οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή -συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο που σχετίζονται με την υγεία έχουν γίνει τόσο πολλές που πλέον αποτελούν αντικείμενο επιστημονικών μελετών.

Πώς να αναζητήσετε στο Google τα συμπτώματα της υγείας σας με τον σωστό τρόπο

Για παράδειγμα, μιαμελέτητου 2017ερεύνησε 723 ασθενείς και διαπίστωσε ότι σχεδόν το 25% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε τοδιαδίκτυοως τον καθοριστικό παράγοντα πριν αναζητήσουν φροντίδα στα επείγοντα. Επιπλέον, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης μετρούν στην πραγματικότητα την επισκεψιμότητα του ιστότοπού τους για να βοηθήσουν στην πρόβλεψη των αριθμών των αιθουσών έκτακτης ανάγκης.

Ενώ η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει και αρκετό κακό. Το ακραίοάγχοςπου προκύπτει από την αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι μια κατάσταση γνωστή ωςκυβερνοχονδρίαση, εξηγεί τοPsychCentral. Αν και δεν αναφέρονται επίσημα ωςδιαταραχή ψυχικής υγείαςστο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), αυτά τα άτομα βιώνουνσημαντική συναισθηματική δυσφορία,την οποία ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότιπροκαλείται άσκοπα λόγω παραπληροφόρησης, εξηγεί η HuffPost. Aλλά τώρα, οι ειδικοί υγείας εξετάζουν τρόπους μείωσης του άγχους ακολουθώντας μερικές βέλτιστες πρακτικές.

Να επιλέγετε τις πηγές σας με σύνεση

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προτείνουν ότι το κλειδί για καλύτερες πληροφορίες υγείας είναινα επιλέγετε τις πηγές σας με σύνεση. Αντί να ξεκινήσετε με μια εκτεταμένηαναζήτηση στο Google, δοκιμάστε να εκμαιεύσετε τις πληροφορίες που αναζητάτε κυρίως από μεγάλους οργανισμούς υγείας, νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Mayo Clinic ή Cleveland Clinic, αναφέρει ηHuffPost.

Αν ψάχνετε για έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία, ταιατρικά περιοδικάμε κριτικές που περιέχουνεπιστημονικές μελέτεςμπορεί, επίσης, να είναι μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Ωστόσο, φροντίστε να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος του δείγματος και τυχόν περιορισμούς της μελέτης, οι οποίοι συχνά αναφέρονται ρητά προς το τέλος της ερευνητικής εργασίας κοντά στην ενότητα των συμπερασμάτων.

Οι όροι αναζήτησης παίζουν σημαντικό ρόλο

Είναι, επίσης, σημαντικό ναπροσέχετε τους όρους αναζήτησής σας. Μια ανώνυμη νοσοκόμα μίλησε με τοHealthlineχρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας αναζήτησης στο Google που διατυπώθηκε ασύνδετα ως πόνος στο στομάχι πεθαίνει;. Με αυτήν τη διατύπωση, τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας ενδέχεται να αποφέρουν μόνο πόνους στο στομάχι που σχετίζονται με το θάνατο. Ενώ επιλέγετε προσεκτικά τους όρους αναζήτησής σας, σημειώστε, επίσης,πώς σας κάνουν να νιώθετε τα ίδια τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας, αναφέρει η HuffPost. Το άγχος, το στρες και ο πανικός είναι όλα σημάδια ότι μπορεί να εξυπηρετηθείτε καλύτερα εάν μιλήσετε απευθείας με έναν επαγγελματία υγείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook