Σύμφωνα με επιστολή που εστάλη στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, υπάρχει «μεγάλη ανησυχία« για τις εξελίξεις που αφορούν στην συλλογή των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

Στην επιστολή που έχει ημερομηνία 6 Μαΐου 2022 και υπογράφουν 283 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Είκοσι ολόκληρες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ που ανέφερε ότι “Η εφαρμογή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης έτους 2022 έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στο Κυβερνητικό Νέφος στη διεύθυνση eae.opekepe.gov.gr” καμία αίτηση δεν είναι δυνατό να υποβληθεί καθώς η εφαρμογή δεν ανταποκρίνεται ούτε στοιχειωδώς στις απαιτήσεις ενός πληροφοριακού συστήματος συλλογής και επεξεργασίας των δηλώσεων των παραγωγών.

»Εδώ και είκοσι ημέρες τα ΚΥΔ πληρώνουν το σημαντικό εποχικό προσωπικό που απαιτείται χωρίς αυτό να μπορεί να εργαστεί. Η κατάσταση αυτή δεν αποτελεί μόνο μία τεράστια δυσφήμηση του egov αλλά κυρίως έναν βαθύ εμπαιγμό για τους χιλιάδες εργαζομένους στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο του αγροτικού τομέα που αποδίδει κάθε έτος 2,5 δις ευρώ σε 650.00 και πλέον αγρότες».

Καταληκτική ημερομηνία

Σημειώνεται ότι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής της ενιαίας αίτησης είναι η 15η Μαΐου. Όμως, όταν η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης ενίσχυσης συμπίπτει με αργία, Σάββατο ή Κυριακή, (όπως συμβαίνει φέτος) τότε θεωρείται ότι η προθεσμία λήγει την πρώτη επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Η αίτηση θεωρείται απαράδεκτη σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών.

Οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το έτος 2022 παραγωγών προς τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) είτε απευθείας είτε με τη συνδρομή των πιστοποιημένων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ).

dikaiologhtika.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook