Αεροσκάφος της κινεζικής εταιρείας Tibet Airlines βγήκε από διάδρομο αποπροσγειώσεων σήμερα το πρωί και έπιασε φωτιά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τσονγκτσίνγκ (νοτιοδυτικά), χωρίς πάντως να χάσει τη ζωή του κάποιος από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι 113 επιβάτες και τα εννιά μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος και είναι «ασφαλείς», σύμφωνα με τον αερομεταφορέα. Περίπου 40 άνθρωποι, που υπέστησαν ελαφρείς τραυματισμούς, διακομίστηκαν πάντως σε νοσοκομείο, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου.

Το αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει εσωτερική πτήση από την Τσονγκτσίνγκ στη Νινγκτσί, στην αυτόνομη περιφέρεια του Θιβέτ (νοτιοδυτικά), όταν έγινε το ατύχημα, περί τις 08:19 (τοπική ώρα· 03:09 ώρα Ελλάδας).

«Κατά τη διάρκεια της φάσης της απογείωσης, το πλήρωμα παρατήρησε μια ανωμαλία και διέκοψε τη διαδικασία. Το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο», ανέφερε η Tibet Airlines σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε, προσθέτοντας ότι «το αεροσκάφος υπέστη ζημιά εξαιτίας πυρκαγιάς».

Βίντεο που μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV εικονίζει αεροσκάφος στον διάδρομο φλεγόμενο στη μια του πλευρά, καθώς πυκνή στήλη μαύρου καπνού υψώνεται στον ουρανό.

Αρχικά, το τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει πως προορισμός της πτήσης ήταν η Λάσα, η πρωτεύουσα της αυτόνομης περιφέρειας του Θιβέτ.

Πρόκειται για το δεύτερο αεροπορικό ατύχημα στην Κίνα μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο μηνών. Η –ακόμη ανεξήγητη– συντριβή αεροσκάφους Boeing 737-800 την 21η Μαρτίου στην περιοχή της Γκουάνγκσι (νότια) στοίχισε τη ζωή στους 132 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό.

Αυτό ήταν το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια στην Κίνα, όπου μολαταύτα το επίπεδο της ασφάλειας των πτήσεων θεωρείται γενικά πως είναι υψηλό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook