Την άποψη πως τα πανό που κρεμάστηκαν στην Ακρόπολη, όχι μόνο δεν προσβάλλει το μνημείο αλλά αντιθέτως το αναδεικνύει εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωί της Πέμπτης μέλη του ΚΚΕ ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο και κρέμασαν πανό με συνθήματα κατά του πολέμου αλλά και των στρατιωτικών βάσεων. «Όχι στον πόλεμο, καμία συμμετοχή, όχι στις βάσεις του θανάτου», είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο πανό. Το ίδιο μήνυμα αναγράφεται και στα αγγλικά σε δεύτερο πανό, το οποίο αναρτήθηκε δίπλα στο πρώτο.

Η «δράση» έγινε με αφορμή της ελληνοαμερικανική συμφωνία η οποία συζητείται μάλιστα σήμερα στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η εν λόγω κίνηση του ΚΚΕ προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στα social media με τους χρήστες να επικρίνουν τονίζοντας πως η κίνηση αυτή προσβάλει το μνημείο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αντίθετη άποψη έχει ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Κατσώτης ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Πέμπτης τόνισε πως η δράση του κόμματος «αναδεικνύει το μνημείο». Όπως είπε αποτελεί μία από τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ απέναντι στην «εγκληματική» ελληνοαμερικανική συμφωνία.

Μιλώντας επί τούτου για την ανάρτηση των πανό στην Ακρόπολη, είπε πως είναι «ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και στέλνουμε ένα μνημείο στους λαούς πως πρέπει να αφυπνιστούν και να μπουν εμπόδιο στα κέντρα ιμπεριαλισμού».

Στην συνέχεια δε είπε πως «η ενέργειά μας αυτή κάθε άλλο συκοφαντεί την Ακρόπολη, ίσα ίσα που αναδεικνύει το μνημείο σαν ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού και ειρήνης και δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε μόδα ούτε να προβάλλουμε άλλα πρότυπα. Προβάλλουμε τον αγώνα, εδώ, για την ειρήνη».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook