Μια νέα πραγματικότητα αντιμετωπίζουν από το πρωί της Πέμπτης όλοι όσοι χρησιμοποιούν την οδό Μουρνιών για τις μετακινήσεις τους, καθώς με αστυνομική διάταξη αποφασίστηκε η μονοδρόμησή της από την οδό Αγίας Μαρίνας μέχρι την οδό Γογονή η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ο λόγος είναι πως ξεκινά το ουσιαστικό έργο κατασκευής του δρόμου που θα συνδέει τον κόμβο των Μουρνιών στον ΒΟΑΚ με την πόλη των Χανίων.

Ένα έργο πολύ σημαντικό για τα Χανιά, το οποίο πέρασε από χίλια μύρια κύματα από την εποχή της δημαρχίας του αείμνηστου Μανώλη Σκουλάκη και θα διευκολύνει κατά πολύ την κυκλοφορία των οχημάτων τα οποία εισέρχονται ή εξέρχονται από την πόλη των Χανίων.

Το έργο επιθεώρησε το μεσημέρι μαζί με στελέχη του Οργανισμού, ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο οποίος μιλώντας στο Flashnews.gr, εξήγησε πως ο νέος δρόμος θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανα κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα και με πεζοδρόμια εκατέρωθεν.

Όπως είπε ο κ. Αγαπάκης, η μονοδρόμηση είναι αναγκαία καθώς στους επόμενους δύο με τρεις μήνες θα κατασκευαστεί το δυτικό τμήμα του νέου δρόμου και στην συνέχεια η κίνηση των οχημάτων θα μεταφερθεί στο έτοιμο τμήμα προκειμένου να κατασκευαστεί και το ανατολικό τμήμα του νέου δρόμου.

Πρόβλημα για τις επιχειρήσεις – Τι ζητούν

Στο μεταξύ έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο τμήμα της οδού Μουρνιών προς την οδό Γογονή το οποίο αν και δεν αφορούν τα έργα έχει μονοδρομηθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά.

Με δεδομένο πως οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν επι έξι ολόκληρους μήνες, ζητούν να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Ζυβρακάκηδων που αν και έχει κατασκευαστεί απομένει η σύνδεσή του με την οδό Μουρνιών.

Όπως είπε ο κ. Αγαπάκης, το θέμα αφορά στον Δήμο Χανίων και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν σχετικό αίτημα στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού και στην συνέχεια να υπάρξει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μάλιστα ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ επεσήμανε πως ο Οργανισμός εφοσον ρωτηθεί θα συμφωνήσει με το αίτημα καθώς αφορά στην καλύτερη λειτουργική κυκλοφορία του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook