Photo by Jon Tyson on Unsplash

Η Κυριακάτικη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Ακόμα μία χρονιά αδιαφορίας του Δήμου Χανίων στα θέματα στεγαστικής και κοινωνικής επισφάλειας. Στην αρχή του προηγούμενου έτους, υπήρξε συνάντηση Συλλογικών φορέων με την Δημοτική Αρχή για το Θέμα της Αστεγίας. Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με θέμα το ζήτημα των αστέγων, των αποκλεισμένων ανθρώπων σε βασικά δικαιώματα, των αόρατων της πόλης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και συλλογικότητες της πόλης (Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας Χανίων, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, παράρτημα Χανίων).

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να αναδειχθούν τα παραπάνω ζητήματα, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν ανεπίλυτα παρά την σοβαρότητά τους. Από τον περασμένο Ιανουάριο, περιμένουμε από το Δήμο, να ενημερώσει την κοινωνία των Χανίων για τις συγκεκριμένες ενέργειες που θα προβεί στα ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας και μέριμνας.

Ο Δήμαρχος όμως της πόλης, έχει αλλού το ενδιαφέρον του: πώς θα καταφέρουν τα Χανιά να αποτελέσουν την πιο στολισμένη και πιο φωτισμένη πόλη σε ολόκληρη τη χώρα!!! Αυτήν την φιλοδοξία έχει! ΛΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΟΣΤΡΑ!! Αυτό που θέλουμε να πούμε στον κύριο Δήμαρχο, είναι πως φυσικά και η πόλη ΔΕΝ ανήκει σε όλους, όπως πολύ συχνά του αρέσει να δηλώνει.. Για έναν ακόμα χειμώνα, οι άστεγοι, οι αποκλεισμένοι και άποροι συνάνθρωποί μας ήταν αβοήθητοι! Φαίνεται, πως τα “ανοιχτά πανιά”, αυτούς, δεν τους συμπεριλαμβάνουν. Ο πολιτισμός όμως από δω ξεκινά.. Αλλιώς καμία αξία δεν έχει η αίγλη τους.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook