foto newsbeast.gr

Έξαλλες οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Σουηδίας και Δανίας

Κάθε μέρα που περνάει φέρνει όλο και πιο κοντά την έναρξη του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο Κατάρ, ξενοδοχεία του οποίου δεν δέχονται να φιλοξενήσουν ομοφυλόφιλους οπαδούς κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, ενώ προχωρούν και σε συστάσεις σε ό,τι αφορά την ενδυμασία τους, προκαλώντας αντιδράσεις.

Από την πρώτη στιγμή, όταν η FIFA ανακοίνωσε ότι τη διοργάνωση του Μουντιάλ την αναλαμβάνει το Κατάρ, ήταν πολλοί αυτοί που υπέθεσαν ότι δεν θα κυλήσουν ομαλά τα πράγματα. Και όντως, ως τώρα έχουν προκύψει διάφορα θέματα, όπως η παρουσία ή όχι γυναικών στις εξέδρες, ή όπως οι πολλοί θάνατοι εργατών. Για να προκύψει, τώρα, ακόμη ένα, το οποίο αφορά τους ομοφυλόφιλους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο διεθνής Τύπος, τρία ξενοδοχεία αρνούνται κατηγορηματικά να φιλοξενήσουν ομοφυλόφιλους που θα βρεθούν στο Κατάρ για το Μουντιάλ, ενώ άλλα 20 προχωρούν σε συστάσεις σχετικά με την ενδυμασία τους.

Έξαλλοι σε Σουηδία και Δανία

Το γεγονός αυτό, όπως αναμενόταν, προκαλεί αντιδράσεις και κυρίως σε Σουηδία και Δανία.

«Προφανώς και είναι απαράδεκτο. Δείχνει ξανά πως είναι λάθος να αναθέσεις ένα τουρνουά σε μία χώρα που δεν έχει σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως το να σου επιτρέπεται να αγαπάς και να σου αρέσει όποιος θέλεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτά τα ζητήματα πολλά χρόνια και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε. Υπάρχει δουλειά ακόμα να γίνει και οι απαιτήσεις είναι λογικές», ήταν το σχόλιο του Χακάν Σιέστραντ, γενικού γραμματέα της σουηδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με τον οποίο συμφώνησε ο ομόλογός του στην ομοσπονδία της Δανίας, Γιάκομπ Γένσεν.

«Είναι μια απογοήτευση. Είναι λάθος για τους φιλάθλους που θα ταξιδέψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν αισθάνονται ασφαλείς στο να κλείσουν ένα ξενοδοχείο και αυτό εξαρτάται από το σεξουαλικό προσανατολισμό τους. Είναι παντελώς ανεξάρτητο και πρόκειται για ξεκάθαρη προσδοκία ότι θα ξεπεραστεί πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο».

newsbeast.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook