\”Δράση για τις ΜΜΕ\” από την οποία θα διατεθούν συνολικά 80 δισ. ευρώ στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και οικογενειακές επιχειρήσεις σε μια προσπάθεια στήριξης της ανάπτυξης ανακοίνωσε ο Ιταλός Επίτροπος για θέματα Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας Α. Ταγιάνι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Ταγιάνι εξήγγειλε και τη στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των κατασκευών μέσω της πρότασης για μείωση της φορολογίας στον τομέα αυτό.

Έπειτα από παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο επίτροπος χαρακτήρισε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως \”σπονδυλική στήλη της πραγματικής οικονομίας και τον πιο σημαντικό πόλο ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Παπανικολάου σχετικά με τις δυσκολίες που θέτει η γραφειοκρατία στην ίδρυση μιας επιχείρησης (στην Ελλάδα απαιτούνται 15 μέρες όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά τις 10, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως το Βέλγιο απαιτείται μόλις 1,5 μέρα) σημείωσε πως τα γραφειοκρατικά εμπόδια μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των κρατών μελών και ανακοίνωσε περιοδεία στα κράτη μέλη όπου θα συζητήσει με τους ηγέτες των χωρών την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ομοιόμορφου επιχειρηματικού πλαισίου στην Ευρώπη και την περαιτέρω στήριξη της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην ίδρυση γραφείου ενημέρωσης και υποστήριξης σε Κίνα και Ινδία προκειμένου να ενημερώνονται οι επιχειρηματίες των κρατών αυτών για τις δυνατότητες επένδυσης στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook