Τα αισιόδοξα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι εμφανή. Ήδη μέσα στο 2022 έχουν ελλιμενιστεί στο λιμάνι της Σούδας 19 πλοία που μετέφεραν πάνω από 20 χιλιάδες επιβάτες! Επιβάτες που επισκέπτονται τα Χανιά και φυσικά “ενδυναμώνουν” την τοπική οικονομία.

Την Κυριακή ελλιμενίστηκαν στα Χανιά δύο κρουαζιερόπλοια.

Επίσης, το Σάββατο έφτασε στο λιμάνι της Σούδας, για πρώτη φορά το νεότευκτο, υπερσύγχρονο Κρουαζιερόπλοιο  «ODYSSEY OF THE SEAS» , της εταιρείας  Royal Caribbean CL φέροντας στην πόλη μας 3.268 επιβάτες και 1.555 άτομα πλήρωμα.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από το λιμενικό ταμείο Χανίων:

“Το πλοίο υποδέχτηκε στο λιμάνι μας ,  κλιμάκιο του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων,  με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Δημήτριο Βιριράκη και του Δήμου Χανίων με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Νεκτάριο Ψαρουδάκη, που επιβιβάστηκαν στο πλοίο,  ενημέρωσαν τον πλοίαρχο και τους ανώτερους αξιωματικούς του πλοίου για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας σαν προορισμό κρουαζιέρας, και σε μια σεμνή τελετή  αντάλλαξαν τις αναμνηστικές πλακέτες, εντός του πλοίου. Το πλοίο αναμένεται να φιλοξενηθεί με 10 ακόμη αφίξεις φέτος.

Μέχρι τώρα, εντός του 2022 έχουν ελλιμενιστεί 19 πλοία με περίπου 20.500 επιβάτες στο λιμάνι της Σούδας, ενώ αναμένονται να μέχρι τέλος του έτους περίπου 100 πλοία ακόμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook