Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, η εφημερίδα «ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ», το Πρόγραμμα «Κρήτη, Προφορική Ιστορία / Crete Oral History» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, συνδιοργανώνουν
την Έκθεση Αρχειακού Υλικού 100 Χρόνια Εθνικής Μνήμης «Της Προσφυγιάς Φανάρι – Ιστορίες Ποδοσφαίρου από την Μικρά Ασία στα Χανιά»

Μια ιδιαίτερη έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, στο Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Με υλικό των ποδοσφαιρικών ομάδων που δημιουργήθηκαν από τους Μικρασιάτες, οι οποίοι ήρθαν στον τόπο μας μετά το 1922. Η έκθεση περιλαμβάνει τις σημαίες των ομάδων, καθώς και φωτογραφίες, κύπελλα, φανέλες από τη διαδρομή τους στο νησί μας. Παράλληλα γίνεται αναφορά σ’ αυτές, όπως και σε ομάδες που συμμετείχαν Μικρασιάτες, μέσα από κείμενα αρχείου των «Χανιώτικων Νέων».

Επιμέλεια Έκθεσης: Λευτέρης Λαμπράκης, Μαρία Μιχελογιάννη

Έρευνα: Γιώργος Δρακάκης

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό από την Κυριακή 15 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 19.00 – 22.00.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook