Το ουκρανικό συγκρότημα «Kalush Orchestra» λίγες ώρες μετά τη νίκη του στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το νικητήριο τραγούδι Stefania.

Το βίντεο κλιπ είναι γυρισμένο στις πόλεις Μπούτσα, Ίρπιν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

Δεν ήθελαν να το δημοσιεύσουν πριν από την #Eurovision για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση του διαγωνισμού. Το βίντεο τελειώνει με ένα κάλεσμα: «Στάσου στο πλευρό της Ουκρανίας».

«Έτσι βλέπουμε τις Ουκρανές μητέρες σήμερα», δήλωσε ο frontman των Kalush, Oleh Psiuk, για το βίντεο, το οποίο είχε ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μέσα σε λίγες ώρες από την κυκλοφορία του. «Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα για το πώς είναι η Ουκρανία σήμερα».

Το βίντεο κλιπ κυκλοφόρησε λίγες ώρες αφότου οι Kalush Orchestra έφερε στην Ουκρανία την τρίτη της νίκη στη Eurovision, ξεπερνώντας τη Βρετανία στον μεγάλο τελικό χάρη. Περισσότεροι από 200.000 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον διαγωνισμό της Eurovision. Το κοινό με την ψήφο του ήταν αυτό που έστειλε την Ουκρανία στην κορυφή.

Η νίκη αναπτέρωσε το ουκρανικό πνεύμα και αποτέλεσε μια ισχυρή επιβεβαίωση της ουκρανικής κουλτούρας, η οποία, όπως δήλωσε ο Psiuk, «δέχεται επίθεση» από την εισβολή της Ρωσίας.

protothema.gr

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook