Το έργο συντονίζεται από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) και τον επικ. καθηγητή Αντώνιο Τσικαλάκη του τμήματος ΗΜΜΥ.

Ανάμεσα στους κυριότερους στόχους του έργου είναι η ενσωμάτωση των μονάδων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και η προαγωγή γνώσεων επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη των ΑΠΕ.

Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκαν 5 ενημερωτικές ημερίδες (Workshops) από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και τα μέσα Απριλίου 2022 με εμπλεκόμενους φορείς τόσο από την Ε.Ε. όσο και από χώρες της Ν.Α. Ασίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην 3η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την 5η Απριλίου ‘22 στην Ταϋλάνδη, ο επικ. καθηγητής του τμήματος ΗΜΜΥ, κ. Ιωάννης Κατσίγιαννης, παρουσίασε τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της ενίσχυσης της ανθεκτικότητας (resiliency) των Ηλεκτρικών Δικτύων.

Ενώ στην 4η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τουλούζη την 7η Απριλίου ’22, ο καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραπιδάκης του τμήματος ΗΜΜΥ και δ/ντης του Ινστιτούτου Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του ΕΛΜΕΠΑ, παρουσίασε την εκτιμώμενη συνεισφορά των Διατάξεων Αποθήκευσης και των Υβριδικών Σταθμών στη λειτουργία του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κρήτης. Παράλληλα δόθηκε έμφαση σε σύγχρονα θέματα φωτισμού (αυτοματισμός, ευφυής φωτισμός).
Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου www.mesfia.eu καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του έργου.

Για περισσότερα: https://www.hmu.gr/el

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook