Σχεδόν ένας μήνας πέρασε από τις 20 Απριλίου, όταν τα συνεργεία ξεκίνησαν να αφαιρούν τα κεραμίδια από το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, ενώ ακολούθησε και η αφαίρεση των ξύλινων δοκών.

Επρόκειτο για μια αρκετά δύσκολη εργασία η οποία έπρεπε να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή για τους εργαζόμενους που ήταν στην σκεπή και αφαιρούσαν ένα – ένα τα κεραμίδια τοποθετώντας τα σε κάδους δεμένους από τον μεγάλο γερανό.

Η ανακατασκευή της στέγης είναι ένα από τα βασικά σημεία του έργου αποκατάστασης του κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς καθώς στα χρόνια που πέρασαν παρουσίαζε πολλά προβλήματα διαρροών και παρά τα όποια «μπαλώματα» είχαν γίνει, όποτε έβρεχε κάποιοι κυκλοφορούσαν μέσα στην αγορά με…. ομπρέλες.

 Το γεγονός της πλήρους αποξήλωσης της στέγης γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης με  ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και με την σχετική φωτογραφία, γράφοντας:

«Το καλοκαίρι έρχεται και το φως του ήλιου λούζει το εσωτερικό της Δημοτικής μας Αγοράς για πρώτη φορά μετά από 110 χρόνια.

Προχωράμε με αισιοδοξία και με ακόμα μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook