Όχι μόνο οι πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που είτε περνούσαν από το σημείο, είτε καθόταν ως θαμώνες σε καταστήματα εστίασης, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν από τα γύρω κτίρια το πρωτοφανές αυτό τραγικό συμβάν, ακόμα δεν έχουν συνέλθει από όσα αντίκρυσαν να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους. Γιατί ο ρομποτικός κάδος απορριμμάτων που είχε τοποθετηθεί επί δημαρχίας Αλεξανδρή ακόμα, συνέθλιψε και διαμέλισε τον άτυχο άνδρα, που βρήκε φριχτό θάνατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, αλλά και οι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι βρέθηκαν εκεί με δυο ασθενοφόρα, αν και συνηθισμένοι σε παρόμοιες καταστάσεις, ήταν και αυτοί συγκλονισμένοι, αντικρίζοντας το διαμελισμένο και άψυχο σώμα που ανέσυραν. Γι’ αυτό άλλωστε και έκρυψαν το σημείο με ειδικό πανί, ώστε να μην είναι ορατό το σοκαριστικό θέαμα στον υπόλοιπο κόσμο.

Οι αρχικές πληροφορίες μιλούσαν για άστεγο που μπορεί να έψαξε για κάτι φαγώσιμο, αλλά τελικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πρόκειται για νεαρό άνδρα, ο οποίος πέταξε σακούλα με σκουπίδια στον κάδο και μαζί κάποια φάρμακα. Όταν αντιλήφθηκε το συγκεκριμένο γεγονός και επειδή προφανώς δεν γνώριζε τον τεράστιο κίνδυνο, προσπάθησε να σκύψει μέσα για να τα ψάξει, με αποτέλεσμα η μεγάλη ορμή και δύναμη με την οποία λειτουργεί ο ρομποτικός αυτός κάδος να τον συνθλίψει και να τον διαμελίσει.

Μάλιστα τα συνεργεία της Πυροσβεστικής αρχικά και του δήμου στη συνέχεια, έψαξαν όλο το σύστημα του κάδου, είτε αναζητώντας κάποια στοιχεία για το τραγικό συμβάν αλλά στη συνέχεια και για να καθαρίσουν το συγκεκριμένο σύστημα. Στο σημείο βρέθηκε μάλιστα από την πρώτη στιγμή και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης, ενημερώνοντας συνέχεια τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος έτσι και αλλιώς έβλεπε όσα διαδραματίσθηκαν από το γραφείο του που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Το τραγικό συμβάν πιθανόν να έχει και συνέχεια, ίσως με αναζήτηση ευθυνών (αν υπάρχουν). Η ουσία δυστυχώς είναι πως ένας νέος άνθρωπος έχασε την ζωή του με τόσο τραγικό τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook