Υλικά

  • 4 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 300 γρ. φρέσκιες γαρίδες, χωρίς κεφάλι, με τα κελύφη
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • λίγο χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 1΄, μέχρι να βγάλουν το άρωμά τους. Ανακατεύουμε μέσα την πάπρικα και κατόπιν τις γαρίδες, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι.

Βήμα 2

Σοτάρουμε μέχρι οι γαρίδες να αλλάξουν χρώμα. Περιχύνουμε με λίγο λεμόνι και σερβίρουμε.

Βήμα 3

Συνταγή: Sarah Cook- Απόδοση συνταγής: Δώρα Δημήτρουλα- Φωτογραφία: Lara Holmes

olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook