Τις φωτογραφίες μας παραχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου
Τώνια Λιοδάκη Τώνια
Λιοδάκη
Δημοσιογράφος

Ο πολυετής αγώνας και ταυτόχρονα η αγωνία των αστυνομικών υπαλλήλων Ρεθύμνου να διεκδικήσουν ένα νέο αξιοπρεπή και κατάλληλο χώρο στέγασης των υπηρεσιών τους, απέδωσε τελικά καρπούς. Η επιμονή που επέδειξαν προωθώντας για πάνω από 15 χρόνια το δίκαιο αίτημά τους, παρακάμπτοντας τις όποιες δυσκολίες και ολιγωρίες, τους αντάμειψε.

Πλέον το όραμα ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο Ρέθυμνο γίνεται πραγματικότητα καθώς εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου, Ανδρέας Γύπαρης:

«Η Ένωση μας κέρδισε τη στήριξη και ανταπόκριση των φορέων μετά από αδιάλειπτες, άοκνες και πολυετείς προσπάθειες που ξεκίνησαν περίπου το 2005-06 από τον τότε πρόεδρο της Ένωσης, Γιάννη Κουνδουράκη.

Η άδεια εκδόθηκε και μένει να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά και κινηθούν οι διαδικασίες γρήγορα να γίνει η δημοπράτηση μέσα σε περίπου 3 μήνες.

Το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου από τη στιγμή που θα αρχίσουν οι εργασίες, εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου τα τρία χρόνια εκτός απροόπτου»

Στα 2.317,89 τ.μ. θα στεγαστούν η Διεύθυνση Αστυνομίας, το Αστυνομικό τμήμα, η Υποδιεύθυνση ασφαλείας, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το τμήμα Τροχαίας, το ΤΑΕ και η Τουριστική Αστυνομία. Το νέο κτίριο που θα ανεγερθεί σε χώρο δίπλα στη Σχολή Αστυφυλάκων, θα έχει 4 ορόφους που θα διαθέτουν 90 γραφεία, αίθουσα συσκέψεων, αμφιθέατρο 70 θέσεων, κυλικείο, χώρους στάθμευσης και υπόγειους χώρους. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 7,5 εκατ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Μάλιστα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ρεθύμνου δεν έχει παραλείψει να εκδώσει ξεχωριστή ανακοίνωση – ευχαριστήριο σε όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση του έργου (δείτε εδώ)

Τι θα γίνει με το νυν κτίριο

Το κτίριο το οποίο στεγάζει τώρα τις αστυνομικές υπηρεσίες του Ρεθύμνου βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, τόσο ο χώρος όπου εργάζονται οι αστυνομικοί όσο και ο χώρος των κρατουμένων. Δεν πρέπει επίσης να παραβλέπουμε το γεγονός ότι σε αυτόν τον χώρο εξυπηρετούνται και πολίτες που απευθύνονται στην αστυνομία για υπηρεσίες όπως για παράδειγμα την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας.

Πρόθεση ωστόσο της Ένωσης είναι να αξιοποιηθεί και αυτό το κτίριο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σύμφωνα με τον κ. Γύπαρη: «Πρόκειται για ένα πολύ παλιό κτίριο, ένα κομμάτι του οποίου είναι διατηρητέο. Μια και το κτίριο ανήκει στο δικό μας υπουργείο, καταφέραμε σαν Ένωση, μόλις αρχίσει η ανέγερση του νέου αστυνομικού μεγάρου, να αρχίσει παράλληλα και η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση του κτιρίου με στόχο τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού για τα παιδιά των αστυνομικών αλλά και για άλλα παιδιά της γύρω περιοχής καθώς για τη δημιουργία μιας λέσχης για τους απόστρατους. Ό,τι φυσικά έχει κριθεί διατηρητέο, θα διατηρηθεί. Τη μελέτη αυτή δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνου να τη χρηματοδοτήσει»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook