Ένα pop-up event έρχεται φέτος για να μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης. To Open House Athens έρχεται στα Χανιά στις 12 & 13 Ιουνίου! H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

Τα Χανιά είναι μια πόλη που μετρά πάνω από 5000 χρόνια, από την Μινωική Κυδωνία, στα αραβικά Al Hanim, στα βυζαντινά Χανιά, στα βενετικά LaCanea, στα Οθωμανικά Χανιά και τελικά στα απελευθερωμένα ελληνορθόδοξα Χανιά. Η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της περιοχής των Χανίων είναι συναρπαστική και αποτυπώνεται στα κτίρια της.

Με την παράλληλη αυτή δράση του OPEN HOUSE Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης. Πιο συγκεκριμένα οι εθελοντές της εκδήλωσης θα υποδεχθούν και θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 15 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια.

Οι αιτήσεις εθελοντών για το CHANIA POP UP EVENT θα παραμείνουν ανοιχτές για λίγες μόνο μέρες.

Όσοι θέλουν να είναι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο https://www.openhouseathens.gr/volunteers/application/

Οι παράλληλες εκδηλώσεις του OHA 2022 κλείνουν με ένα virtual tour που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Agemar HQ που σχεδίασαν οι RS Sparch.

Δείτε το βίντεο στο κανάλι του OPEN HOUSE ATHENS στο youtube εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του CHANIA POP UP EVENT θα βρείτε στο παρακάτω link: https://www.openhouseathens.gr/event/chania-pop-up-event/
Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.dropbox.com/sh/b1z9jid3caleh4x/AACiIHUAS1JKFHSs8EkWPh3Da?dl=0
FACEBOOK EVENT : https://www.facebook.com/events/1665332613799457

Περισσότερες πληροφορίες:

Ελπίδα Σπύρου υπεύθυνη CHANIA POP UP EVENT
Μ: [email protected]
Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ
Τ: 6937213824 | Μ: [email protected] |www.openhouseathens.gr
Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

OPEN HOUSE ATHENS

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Το OPEN HOUSE Athens είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα περισσότερες από 50 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις Open House για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η απήχηση του ΟΗA πλέον είναι τόσο μεγάλη που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό και σε μια από τις πιο δημοφιλείς αρχιτεκτονικές γιορτές της πόλης.

Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων OpenHouseAthens και OpenHouseThessaloniki. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του OpenHouseWorldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook