Έληξε τα μεσάνυκτα η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών και κοινοτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Με βάση τη νομοθεσία, τα μεσάνυκτα έπρεπε να αφαιρεθούν όλες οι κομματικές και άλλες διαφημίσεις, ενώ σήμερα και αύριο, ημέρα της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η μετάδοση και η δημοσίευση πολιτικών διαφημίσεων και δηλώσεων, καθώς και εκδηλώσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με τις εκλογές, εκτός από τις ανακοινώσεις της Υπηρεσίας Εκλογών.

Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν κανονικά, μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε την τελευταία στιγμή από την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ, της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων, να απαγορεύσει στα μέλη της να προσφέρουν υπηρεσίες στα εκλογικά κέντρα.

Ωστόσο η ΠΑΣΥΔΥ ανακάλεσε την απόφασή της, ανταποκρινόμενη σε εκκλήσεις της κυβέρνησης και των κομμάτων, αλλά και υποκύπτοντας στο γεγονός ότι το 90% των υπαλλήλων που είχαν επιφορτισθεί με καθήκοντα στα κέντρα εκλογής ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα της κυβέρνησης για εκδήλωση ενδιαφέροντος προσφοράς υπηρεσιών.

Η απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ για αποχή είχε ληφθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που ενέκρινε προχθές η Βουλή για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

Η ΠΑΣΥΔΥ κάλεσε χθες τα μέλη της να στελεχώσουν κανονικά τα εκλογικά κέντρα και επίσης να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, αναφέροντας ότι η αρχική απόφαση είχε ληφθεί ως έκφραση έντονης διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα που είχαν ληφθεί χωρίς διαβούλευση με τους άμεσα επηρεαζόμενους, αλλά όχι με πρόθεση ματαίωσης της διεξαγωγής των τοπικών εκλογών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook