Λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, ο 14χρονος είχε δεχθεί επίθεση από μαθητές του σχολείου, όπως καταγγέλλουν συμμαθητές του. Ο ίδιος εκμυστηρευόταν σε φίλους του ότι, ιδιαιτέρως τον τελευταίο μήνα, η κατάσταση με τον σχολικό εκφοβισμό σε βάρος του είχε γίνει απελπιστική.

«Την Παρασκευή τον κυνηγούσαν με μανταρίνια, νεράτζια, μέχρι το σπίτι του. Του τα ρίχνανε», «Έλεγε, ότι δεν περνάει καλά, ότι είναι στενοχωρημένος με όλα αυτά που γίνονταν στο σχολείο», αναφέρουν μεταξύ άλλων συμμαθητές του.

Με τα ακριβή αίτια, που οδήγησαν τον 14χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του, να διερευνώνται, η ιατροδικαστική έκθεση καταδεικνύει πόσο βασανιστικός ήταν ο θάνατός του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έβαλε στον λαιμό του μία ζώνη και την έδεσε στην κουκέτα του δωματίου του, ενώ χρειάστηκαν 5 με 7 λεπτά για να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN o 14χρονος, δεχόταν συχνά bullying, όχι μόνο αυτός είναι πολλά παιδιά που δέχονται bullying στο σχολείο μας» αναφέρει μαθητής στο 54ο Γυμνάσιο Αθηνών, το σχολείο από το οποίο αποφοίτησε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Μετά τον άδικο χαμό του 14χρονου οι καταγγελίες για ακραία βία στο συγκεκριμένο σχολείο παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ενδεικτικές είναι οι σκληρές εικόνες με ανήλικους να ξυλοκοπούν άγρια έναν συνομήλικό τους έξω από το σχολείο του 14χρονου Μάκη, όπως καταγγέλλει πατέρας μαθητή. Οι δράστες είχαν συλληφθεί και σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες.

«Έχω δει εγώ μπροστά μου παιδιά που έχουν στιλέτα και τα κρύβουν μέσα στις τσάντες, τα έχω δει μπροστά μου όταν έχω έρθει να πάρω το παιδί» ,αναφέρει πατέρας μαθητή.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook