Φωτογραφία από RitaE από το Pixabay

Ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, διοργανώνουν και φιλοξενούν, την Τετάρτη 18-5-2022, στις 17.00 μ.μ., στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο), την τελική αναμέτρηση του Διαγωνισμού Κρέπα με άρωμα Κρήτης, που ξεκίνησε στα Χανιά από 28 έως 31 Μαρτίου 2022.

Οι νικητές του πρώτου γύρου θα διασταυρώσουν τις μαγειρικές και γαστρονομικές τους δεινότητες ενώπιον των εκλεκτών καλεσμένων και κριτών, όπως ο chef Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος που είναι οι επίτιμοι κριτές στον τελικό γύρο του διαγωνισμού για την Αλμυρή και Γλυκιά Κρέπα με άρωμα Κρήτης.

Μετά το διαγωνισμό, ο Chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier, Στέλιος Παρλιάρος θα μείνουν μαζί μας, παρουσιάζοντας στον ίδιο χώρο, στις 20.00 μ.μ. το νέο τους βιβλίο ΜΑΖΙ-ENSEMBLE που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Ένα βιβλίο ορόσημο της συνάντησης των δρόμων των δύο chef, ένα ταξίδι εμπειριών και ανταλλαγών, μέσα απ’ το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, που περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα. Το βιβλίο απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας. Ένα εκπληκτικό νέο βιβλίο γαστρονομίας που εξιστορεί ένα πολιτισμικό πάντρεμα !

Οι διοργανωτές θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους διαγωνιζόμενους που συμμετέχουν με ιδιαίτερες γεύσεις και συμβάλλουν στην ανάδειξη των μοναδικών περιζήτητων και ευαίσθητων υλικών της Κρητικής γης.

Μεγάλη τιμή η παρουσία τους καθώς και του κόσμου σε μια δράση όπου η γαστρονομία ενώνει δυο λαούς και τους πολιτισμούς τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook