Α-δέσποτος Α-δέσποτος

Όταν ανακοινώθηκε από τον Δήμο Χανίων πως θα διαμορφωθεί η οδός Πλουμιδάκη, μεταξύ δημοτικού κήπου και πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, ως χώρος προσωρινής στάθμευσης των τουριστικών πούλμαν, υπήρξαν πολλοί που επεσήμαναν πως ο χώρος δεν είναι κατάλληλος για διάφορους λόγους και επιπλέον θα καταργούντο νόμιμες θέσεις στάθμευσης οχημάτων.

Ως συνήθως η δημοτική αρχή ουδένα άκουσε, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τις επισημάνσεις και προχώρησε στην διαμόρφωση της οδού, καταργώντας ΟΛΕΣ τις θέσεις στάθμευσης σε ένα νευραλγικό σημείο στο κέντρο της πόλης.

Και όσο υπήρχαν οι γνωστοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας και δεν είχε ξεκινήσει η τουριστική περίοδος το πρόβλημα αφορούσε μόνο τους οδηγούς οχημάτων που προστέθηκαν σε εκείνους οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα που να παρκάρουν, ενώ δεν έχουν και άλλες αξιόλογες επιλογές για να μεταβούν στο κέντρο της πόλης.

Όμως η ραγδαία αύξηση των τουριστικών πούλμαν κατέδειξε πως η συγκεκριμένη δημοτική επιλογή ήταν λάθος και για τον τουρισμό!

Η οδός Πλουμιδάκη «γεμίζει» εύκολα και τα πούλμαν κάνουν στάση και στην οδό Τζανακάκη μπροστά από το ερείπιο των «Γαλλικών στρατώνων».

Και δεν φτάνει που η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες είναι η αθλιότητα του καμένου μνημείου.

Και δεν φτάνει που οι επισκέπτες (αρκετοί ηλικιωμένοι) αναγκάζονται να διασχίσουν περπατώντας ολόκληρη την (αδιάφορη για αυτούς και με άθλια πεζοδρόμια) οδό Τζανακάκη προκειμένου να φτάσουν στην παλιά πόλη.

Αλλά επιπλέον δημιουργείται και ένα ακόμη πρόβλημα στο κυκλοφοριακό με τα διπλοπαρκαρισμένα πούλμαν, αφού δεν υπάρχει επαρκής χώρος.

Και σκεφτείτε πως ακόμη δεν βρισκόμαστε στο φουλ της τουριστικής περιόδου…..

Σ.Σ. Να θυμίσουμε σε ντόπιους και επισκέπτες αλλά και στον ίδιο, τις δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη πριν ενάμιση σχεδόν χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2021, πως είχαν εντοπίσει τρεις χώρους για περιφερειακά πάρκινγκ και για τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία. (Στο 1:40 του βίντεο)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook