Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του τμήματος του ΒΟΑΚ από τον Αγ. Νικόλαο έως την Σητεία με τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΑΚ κ. Γεώργιο Ταβερναράκη να ενημερώνει τον κ. Γεώργιο Ζερβάκη ότι το ΤΕΕ/ΤΑΚ πρόκειται να διοργανώσει εκδήλωση στη Σητεία παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό την παρουσίαση της προόδου της συγκεκριμένης μελέτης καθώς και των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου. Ο Δήμαρχος Σητείας με τη σειρά του ανέφερε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ολοκλήρωση της μελέτης και η κατασκευή του συγκεκριμένου τμήματος τόσο για την ασφαλή μεταφορά των προϊόντων του Πρωτογενή Τομέα αλλά και λόγω του ότι η πόλη της Σητείας αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο και επιβάλλεται η κατασκευή ενός ασφαλούς οδικού δικτύου.

Επιπλέον συζητήθηκε η προώθηση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΤΕΕ/ΤΑΚ και του Δήμου Σητείας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, που έχει ήδη συμφωνηθεί, και αφορά την καταγραφή και τον προσεισμικό έλεγχο αλλά και την προώθηση της τακτοποίησης σύμφωνα με τον Ν.4495/17 δημόσιων- δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σητείας.

Τέλος τόνισαν και οι δύο πλευρές ότι σε περιοχές χαρακτηρισμένες ‘’Natura’’ είναι επιβεβλημένο για περιβαλλοντικούς λόγους να μην χωροθετούνται ούτε να γίνονται εκτεταμένες εγκαταστάσεις των ΑΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook