«Υπέγραψα το πρωί για την ονομασία προέλευσης του ελαιολάδου «Μεσσαράς», ΠΟΠ δηλαδή. Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε τη δυνατότητα να υπάρχει στην αγορά ένα προϊόν ποιοτικό: με σφραγίδα, δηλαδή, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού δημοσίου», έκανε γνωστό ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννης Δριβελέγκας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκη με την ανάγκη διαμόρφωσης νέας πολιτικής για την ανάκαμψη της καλλιέργειας της ελιάς.

\”Πράγματι, η τιμή είναι εξευτελιστική θα έλεγα και είναι ασύμφορο να καλλιεργηθεί η ελιά. Τι κάνουμε και τι κάνει το κράτος και η πολιτεία για να δώσει μέσα, εργαλεία, δυνατότητες έτσι ώστε να μπορέσει ο παραγωγός να πάρει μια τιμή ικανοποιητική, αφού βέβαια απευθυνθεί στην αγορά συγκεκριμένα και όχι όπως γίνεται μέχρι σήμερα\”, ανέφερε ο υφυπουργός και συνέχισε: \”Σήμερα δε θέλω να σας ανακοινώσω ότι υπέγραψα το πρωί για την ονομασία προέλευσης του ελαιολάδου «Μεσσαράς», ΠΟΠ δηλαδή. Αυτό σημαίνει ότι δίνουμε τη δυνατότητα να υπάρχει στην αγορά ένα προϊόν ποιοτικό: με σφραγίδα, δηλαδή, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, έχουμε πάρα πολλά υποστηρικτικά μέτρα. Μέσα από το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», μέσα από τα σχέδια βελτίωσης, μέσα από την ποιοτική προώθηση υπάρχουν όλα αυτά τα προγράμματα, τα οποία είναι σε εξέλιξη, που είναι υποστηρικτικά εργαλεία για να πετύχουμε αυτό το πράγμα. Αυτά όλα τα εργαλεία πρέπει κάποιοι να τα κάνουν χρήση. Δεν θα τα κάνει χρήση ούτε ο Υπουργός, ούτε η Κυβέρνηση, ούτε το Υπουργείο.

Αν δεν οργανωθούν οι παραγωγοί και οι αγρότες, καμία πολιτεία, κανένα κράτος, κανένας Υπουργός δεν θα τους δώσει το εισόδημα που περιμένουν. Τι μπορεί να κάνει η πολιτεία και ο Υπουργός; Σας το είπα. Όλα τα υποστηρικτικά μέτρα είναι σε εξέλιξη και όσοι κάνουν χρήση αυτών, απολαμβάνουν και τα αποτελέσματα\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook