Ο συνολικός απολογισμός ήταν 15 μετάλλια για τον ΙΟΧ, στον αγώνα που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική και αθλητική επιτυχία, το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου, στη Σούδα.

Η ενημέρωση του ΙΟΧ αναφέρει τα εξής:

Το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη οργανωτική και αθλητική επιτυχία  στη Σούδα, ο εξ ’αναβολής  Open Πανελλήνιος Διασυλλογικός Αγώνας « Κύπελλο Άνοιξης  2022», με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Με την υποστήριξη από τον Ναύσταθμο Κρήτης και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και χορηγούς την ΑΝΕΚ- BLUESTAR FERRIES,  VMG, SYNKA, ΕΒΕΧ.

Συμμετείχαν  58 Ιστιοπλόοι από όλη την Κρήτη, στις κατηγορίες Optimist – ILCA 4 (Laser 4,7), από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αγ. Νικολάου, Ναυταθλητικό Όμιλο Γαζίου Κρήτης, Ναυτικό Όμιλο Χανίων και φυσικά τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Ο καιρός το διήμερο ήταν αρκετά καλός, αν εξαιρέσει κάποιος  το απότομο κόψιμο του αέρα την Κυριακή, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η τελευταία ιστιοδρομία των  ILCA 4. 

Το Σάββατο 14/05, η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 12:30 με ανέμους από ΝΑ διεύθυνση έντασης 12-15 κόμβους. Η διαδρομή ήταν τραπέζιο με εξωτερική παλινδρομική στα  ILCA 4, και τραπέζιο IODA στα Optimist. Υπήρχε και ειδική μικρή διαδρομή για τα αρχάρια που ήταν και ο πρώτος τους αγώνας. Πραγματοποιήθηκαν 4 ιστιοδρομίες

Την Κυριακή η διεύθυνση ήταν η ίδια αλλά η μειωμένη ένταση του ανέμου στους 6-8,και στο τέλος σχεδόν άπνοια, οδήγησε τελικά στο να διακοπεί η τελευταία ιστιοδρομία των ILCA 4, και να δοθεί επιβράχυνση στα Optimist. Οι  πραγματοποιηθείσες ιστιοδρομίες διάρκειας 50-55 λεπτών η καθεμία, έδωσαν την ευκαιρία για αρκετό συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών και στους προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση τους ενόψει των πανελληνίων σε Optimist – ILCA 4 , που θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο και που ξεκινά τώρα η προετοιμασία τους.

Αναλυτικά ανά κατηγορία τα αποτελέσματα:

ILCA 4 ΓΕΝΙΚΗ:

1ος Μπιλάς Παράσχος (ΙΟΧ)
2ος Κακούρης Ανδρέας (ΙΟΧ)
3ος Κουκουτσάκης Αλέξανδρος (ΝΟΓΚ)

ILCA 4 ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΙΑ:

1ος Μπιλάς Παράσχος (ΙΟΧ)
2ος Κακούρης Ανδρέας (ΙΟΧ)
3ος Κουκουτσάκης Αλέξανδρος (ΝΟΓΚ)

OPTIMIST ΓΕΝΙΚΗ

1η Σινάνη Κωνσταντίνα (ΙΟΧ)
2ος Νικολάου Άγγελος (ΙΟΧ)
3ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος (ΙΟΧ)

 OPTIMIST U16 ΑΓΟΡΙΑ

1ος Φυλλαδιτάκης Γιώργος (ΙΟΧ)
2ος Χαλκιαδάκης Θεμιστοκλής (ΙΟΑΝ)
3ος Περυσινάκης Μάριος (ΝΟΓΚ)

 OPTIMIST U16 ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η  Σινάνη Κωνσταντίνα (ΙΟΧ)
2η  Μπούρα Έλενα (ΙΟΧ)
3η  Διακάκη Κάτια(ΝΟΓΚ)

 OPTIMIST U13 ΑΓΟΡΙΑ
1ος Νικολάου Άγγελος (ΙΟΧ)
2ος  Κερπινής Άγγελος (ΙΟΧ)
3ος  Διακάκης Γαβριήλ(ΙΟΧ)

 OPTMIST U13 ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η  Παίσιος Ίντα- Ματθαία (ΙΟΧ)
2η  Κομισοπούλου Χρίστινα(ΙΟΧ)
3η  Φραγκιαδάκη Αρτεμισία (ΙΟΑΝ)

Η συγκομιδή μεταλλίων ανά Όμιλο είναι

ΙΟΧ: 15 μετάλλια
ΝΟΓΚ: 4 μετάλλια
ΙΟΑΝ: 2 μετάλλια 

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων, συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους αγωνιζόμενους, τους προπονητές και τους γονείς, για τη συμμετοχή τους στον αγώνα. Επίσης τους εθελοντές γονείς του ΙΟΧ για τη βοήθεια τους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση.

Τέλος τους συνδιοργανωτές την Περιφερειακή ενότητα Χανίων το Δήμο Χανίων, το Ναύσταθμο Κρήτης, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης ,το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, για τη συμβολή τους στη συνδιοργάνωση καθώς και τους χορηγούς ΑΝΕΚ-BLUESTAR FERRIES, VMG, SYNKA, ΕΒΕΧ.

Ανανεώνει το διοργανωτικό ραντεβού στη Σούδα το Χειμώνα με το «Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης 2022», που θα πραγματοποιηθεί από 22-27/02/2023 , με διοργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook