Σε επιστολή της προς τον προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Μαυρόπουλο Λάζαρο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι ενώ ενισχύονται αεροδρόμια της χώρας με αστυνομικό προσωπικό για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου, το αεροδρόμιο Χανίων μένει εκτός σχεδιασμού.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων προς τον επιτελάρχη αναφέρει:

«Κύριε Επιτελάρχη, με την ανωτέρω σχετική, ορθά διατάσσετε την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος για κάλυψη εποχιακών αναγκών έτους 2022.

Συγκεκριμένα ζητάτε την ενίσχυση, μέσω αποσπάσεων από άλλες Δ.Α. Χώρας αστυνομικών στα αεροδρόμια Κω, Ρόδου, Κέρκυρας, Ακτίου καθώς και σε άλλες Υπηρεσίες των Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Επτανήσων.  

Με έκπληξη διαπιστώσαμε την απουσία από αυτήν τη διαταγή προς ενίσχυση του Α.Τ.Αερολιμένα Χανίων. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το συγκεκριμένο Α.Τ. έχει παρούσα δύναμη 26 άτομα και 41 Δόκιμους Αστυφύλακες.

Είναι δυνατόν με την παραπάνω μόνιμη δύναμη των 26 ατόμων να έρθει εις πέρας διαβατηριακός έλεγχος, σύνταξη δικογραφιών περί πλαστών διαβατηρίων, τροχονομικοί έλεγχοι στους χώρους του Αεροδρομίου Χανίων; Ή μήπως υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι το έργο αυτό θα επωμιστούν οι Δόκιμοι Αστυφύλακες; Οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι βρίσκονται στο Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων προς εκπαίδευση και όχι να «βουλώνουν» τρύπες με μισθό 300 ευρώ.

 Το Αεροδρόμιο Χανίων καλείται να εξυπηρετήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες από διάφορες χώρες τις Υφηλίου και είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελούμε τα καθήκοντά μας άμεσα και χωρίς χρονοτριβή, αποφεύγοντας δυσμενή σχόλια για καθυστερήσεις, τα οποία θα κάνουν τεράστια ζημιά στην οικονομία του τουρισμού.

Κύριε Επιτελάρχη θέλουμε να πιστεύουμε πως εκ παραδρομής δεν προβλέφθηκε η ενίσχυση του Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων και ζητούμε την τροποποίηση της εν λόγω διαταγής.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook