Στην Ύδρα, κάποια ώρα χθες, ένα άτυχο γαϊδουράκι αναγκάστηκε να υπομείνει το βασανιστήριο μεταφοράς ενός ψυγείου – όπως μας ενημέρωσαν αυτοί που είδαν από κοντά το περιστατικό.

Η περιγραφή τους σοκάρει: Το ζωάκι δυσκολεύονταν να σταθεί με τόσο βάρος στη ράχη του. Προσωπική άποψη δεν έχουμε. Ελπίζουμε να είδαν λάθος. Μια προσεκτική ματιά στην φωτογραφία πάντως δείχνει μια κούτα με δεσίματα που παραπέμπουν σε κάτι βαρύ με το μέγεθος ταιριάζει σε ψυγείο. 

Εφόσον λοιπόν όλα είναι όπως μας τα είπαν, είναι πράξεις που ξεφτιλίζουν το ανθρώπινο γένος. Εκεί που τελειώνει η λογική, ξεκινάει ο άνθρωπος.

Αν τα πράγματα στην Ύδρα έγιναν έτσι, οφείλει κάποιος να επέμβει. Για την δημοτική Αρχή στην Ύδρα,  φαντάζομαι δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο ως γεγονός. Θα είναι αντίστοιχο με ότι συμβαίνει στη Σαντορίνη. Κλειστά μάτια και αυτιά.

Αυτοί που θεωρούν τα ζώα ιδιοκτησία τους και τα βασανίζουν – ως βασανισμένες ψυχές που πιθανώς και οι ίδιοι να είναι –  ας ζητήσουν βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ας σώσουν τον εαυτό τους πάνω από όλα, διότι είναι αφύσικο να αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως οι επιλογές τους βασανίζουν και ταλαιπωρούν τα ζώα.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Είναι πολύτιμα πλάσματα και έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι τους στερήσαμε το δικαίωμα της επιλογής να ζήσουν ελεύθερα. Τουλάχιστον ας τα φροντίζουμε.

Αυθαίρετα και χωρίς συναίσθηση. Σε όποιον αρέσει να εξουσιάζει μια άλλη ύπαρξη, απλά δεν είναι φυσιολογικός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook