Οριστική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής αντί της προσωρινής αναστολής ζητά από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι πρέπει διαρκώς να αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης ώστε να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στην ανακοίνωσή του:

«Εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Έλληνες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και το λιανεμπόριο, ένεκα της πρωτοφανούς παγκόσμιας κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κρίση υγειονομική, οικονομική, γεωστρατηγική και ενεργειακή, με αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, που βάζει σε δοκιμασία τους εμπόρους και την κοινωνία.

Το λιανεμπόριο, όντας άμεσα εξαρτώμενο από το διαθέσιμο προς κατανάλωση εγχώριο εισόδημα, καθώς και από τον τουρισμό, αντιμετωπίζει καθημερινά τις δυσκολίες αυτές.

Η συνεχιζόμενη από τις αρχές του έτους καθίζηση της αγοραστικής κίνησης, η αύξηση του πληθωρισμού σε διψήφιο νούμερο, και το ηλεκτροσόκ από τους λογαριασμούς ρεύματος, καθιστούν την επιβίωση των επιχειρήσεων δύσκολη και πολλές φορές, πλέον, αδύνατη. Τα μέτρα που θέσπισε η κυβέρνηση με το «Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης για την Αντιμετώπιση των Αυξήσεων στο Ρεύμα», απορροφούν μεγάλο μέρος των κραδασμών που προκάλεσαν στην κοινωνία και την επιχειρηματικότητα οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης. Με τις εξελίξεις όμως σ αυτόν τον τομέα να είναι ραγδαίες, ήδη σε μικρό διάστημα τα μέτρα θα είναι παρωχημένα και εκτός πραγματικότητας.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε από την πολιτεία να είναι σε εγρήγορση και να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα στήριξης του λιανεμπορίου, όπως η οριστική κατάργηση, αντί της ανακοινωθείσας προσωρινής αναστολής, της αποδεδειγμένα προβληματικής Ρήτρας Αναπροσαρμογής.

Επιπλέον ζητάμε να αξιολογείται διαρκώς η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης, ώστε να συμβαδίζουν με τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων και να ισχύουν για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η αυξητική πληθωριστική πίεση. Το λιανεμπόριο, όντας ο πυλώνας της οικονομίας και ο καθρέφτης της τοπικής και όχι μόνο οικονομίας, πρέπει να βοηθηθεί και να επιβιώσει.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook