Το πρωί της Πέμπτης 19 Μαίου, ο δήμος Χανίων έπραξε το αυτονόητο, αυτό δηλαδή που έπρεπε να είχε πράξει εδώ και πολύ καιρό πριν, να απελευθερώσει τον δημόσιο χώρο από την παράνομη κατάληψή του.

Συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Οικονομικών και Καθαριότητας του Δήμου Χανίων, με την παρουσία και της Ελληνικής Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν εμπορεύματα, αυτοσχέδιες κατασκευές και τραπεζοκαθίσματα που είχαν τοποθετήσει καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στις οδούς Χάληδων και Αν. Γογονή.

Τα είδη, που απομακρύνονται από τα συνεργεία, μεταφέρονται στις αποθήκες του Δήμου, ενώ οι επιχειρηματίες για να τα παραλάβουν, θα κληθούν να πληρώσουν σχετικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται, ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν στον Δήμο Χανίων τη χορήγηση άδειας παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα, υποβάλλοντας ηλεκτρονικό αίτημα μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, που λειτουργεί στον Δήμο Χανίων.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια του Δήμου Χανίων, ώστε να μπει ένα τέλος στην παράνομη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και λοιπών κατασκευών, προκειμένου να απελευθερωθεί ο δημόσιος χώρος για τους πολίτες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι ενέργειες του Δήμου «δεν γίνονται τιμωρητικά προς τους ιδιώτες, αλλά επιβάλλεται η νομιμότητα και τα όσα προβλέπουν οι κανόνες, κατόπιν αλλεπάλληλων ελέγχων που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και τη μη συμμόρφωση μερίδας επιχειρηματιών. Για να είναι ελεύθεροι και προσβάσιμοι οι δημόσιοι χώροι, προς όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook