foto vesseljoin.com

Σε πόλο έλξης υπερπολυτελών super yachts έχουν αναδειχθεί τα Χανιά αλλά και η Κρήτη γενικότερα, με το ένα μετά το άλλο τα σκάφη των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ να δένουν, είτε το παλιό λιμάνι των Χανίων όπως το AL WAAB, είτε στο λιμάνι της Σούδας, όπως το Mayan Queen IV.

Σήμερα την προσοχή πολλών προκάλεσε ένα ακόμη super yacht το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης εθεάθη μέσα στον κόλπο της Σούδας, κοντά στον Βλητέ και στην Ανώτατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Πρόκειται για το κόστους σχεδόν 200.000.000 ευρώ «Avantage» υπο σημαία Νήσων Cayman.

To super yacht μήκους 87 μέτρων, ναυπηγήθηκε το 2020 στην Γερμανία και διαθέτει τέσσερα καταστρώματα, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 14 άτομα σε 7 καμπίνες και διαθέτει πλήρωμα 18 ατόμων.

Ιδιοκτήτης του, σύμφωνα με το superyachtfan.com, είναι ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος από το Καζακστάν Bulat Utemuratov. Πρόκειται για επιχειρηματία που ασχολείται με την κινηματογραφική βιομηχανία, την παγκόσμια αλυσίδα fast food «Burger King» και όχι μόνο, ενώ σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του φτάνει σχεδόν στα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

foto bulatutemuratov.com/

Ο Bulat Utemuratov ήταν μέλος του Γραφείου της Οικονομικής Επιτροπής για την Ευρώπη, διετέλεσε πρεσβευτής του Καζακστάν σε Ελβετία και μέλος της αντιπροσωπείας της χώρας του στον ΟΗΕ, ενώ από το 2007, είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης του Καζακστάν.

Διαμένει στο Μονακό ενώ διαθέτει και ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Gulfstream G650.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook