Σε ιδιωτικές εταιρίες θα ανατεθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ενώ ανοίγουν τα «πόθεν έσχες» για όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη βήμα της Βουλής, όταν απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

Ο κ.Βενιζέλος, μάλιστα, έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρους μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες και φυσικά μηχανισμούς, όπως η ΔΕΗ που λειτουργεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η εμπλοκή ιδιωτών στο εγχείρημα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών μελετάται εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι θέμα εβδομάδων η ενεργοποίησή τους.