Βασίλης Φουντουλάκης Βασίλης
Φουντουλάκης

Την Πέμπτη (19/5) πραγματοποιήθηκε το πρώτο σκέλος της δίκης με καταθέσεις μαρτύρων αλλά και της ιδιωτικής ιατροδικαστού κ. Σπανουδάκη η οποία βασιζόμενη στο πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη που έκανε τότε την νεκροψία – νεκροτομή, με επιστημονική επιχειρηματολογία επεδίωξε να αποδείξει ότι επρόκειτο για δολοφονία και όχι για αυτοκτονία.

Διότι για “αυτοκτονία” είχε αποφανθεί το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Ρεθύμνου το 2017 όταν εκδικάστηκε η υπόθεση και με ψήφους 4-3 είχε λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, αφού η υπόθεση μετα από έφεση του εισαγγελέως εφετών επανήλθε στα δικαστήρια χτες, καθώς προϋπήρξαν 5 αναβολές της δίκης.

Όπως σημειώνει πάντως στο Flashnews.gr, ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης που έκανε τότε την νεκροψία – νεκροτομή, “ευθύς εξαρχής όταν πήγαμε στο σημείο του συμβάντος και είδαμε τα ευρήματα, αποκλείσαμε το ενδεχόμενο ατυχήματος. Δεν μπορούσαμε ωστόσο να αποκλείσουμε τα υπόλοιπα ενδεχόμενα, είτε ότι επρόκειτο για φόνο, είτε για αυτοχειρία. Σε κάθε περίπτωση αποκλείσαμε το ατύχημα”.

Πάντως, όπως σημειώνει ο κ. Μπελιβάνης στο Flashnews.gr, “βρήκαμε μια τραγική κατάσταση στο σπίτι, με πράγματα πεταμένα παντού, με αίματα παντού και άλλα διάφορα. Εμείς τότε κάναμε πλήρη και σαφέστατη περιγραφή του περιστατικού, βγάλαμε αντίστοιχα τις κατάλληλες φωτογραφίες, μαζί με την αστυνομία και από κει και πέρα η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία και θα αποφανθεί”.

Ως γνωστόν, το δεύτερο σκέλος της πολύκροτης δίκης αναμένεται την Δευτέρα (23/5) το πρωί στο μεικτό ορκωτό εφετείο Χανίων, όπου αναμένονται επιπλέον καταθέσεις μαρτύρων, η απολογία του κατηγορούμενου, η πρόταση της εισαγγελέως, οι αγορεύσεις συνηγόρων και φυσικά η απόφαση, σε ένα πραγματικό θρίλερ όπως αναμένεται…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook