Την Κυριακή, 1ηΜαΐου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου θα διοργανώσει πεζοπορία στην περιοχή της Μιλάτου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος:

Η διαδρομή μας θα αρχίσειαπό το σπήλαιο της Μιλάτου, όπου τη συγκεκριμένη ημέρα γίνεται το μνημόσυνογια τα θύματα των Τούρκων, που σφαγιάστηκαν το 1823, μετά από πολυήμερη πολιορκία.Θα ανάψουμε ένα κεράκι και θα παραμείνουμε λίγο στο χώρο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραλία με πορεία ανατολικάως τον Άγιο Κωνσταντίνο και τη σπηλιά, όπου έγιναν τα γυρίσματα του ‘Καρτ-Ποστάλ’. Θα φτάσουμε με παλιό μονοπάτι στονΟρνιά, περιοχή με ωραία θέα. Μετά θα ανεβούμεστο χωριό Τσαμπίκι από κει προς το λόφοΚάστελλο,την ακρόπολη της αρχαίας Μιλάτουμε τη φανταστική θέα. Έπειτα θα κατηφορίσουμε προςτο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό της Μιλάτου, όπου θα λήξει η πεζοπορία μας. Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, αλλά έχει και κάποια σημεία με ελεύθερη ανάβαση/κατάβαση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στη συγκεκριμένη διαδρομή απαγορεύεται η συνοδεία σκυλιών λόγω του ότι περνάμε από μαντριά και κοτέτσια και γενικά κατοικημένους χώρους.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (οδός Κ. Καραμανλή 24 S/M Βασιλόπουλου), στις8:00το πρωί της Κυριακής. Η μετάβαση μας στην περιοχή θα γίνει με ιδιωτικά Ι.Χ. Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν δικό τους μέσο θα πρέπει νακαταβάλουν 5€ στον οδηγό(μάσκα απαραίτητη).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: 3,5 ώρες περίπου (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)

ΑΠΟΣΤΑΣΗ: γύρω στα 10.000 μέτρα

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1
ΑΡΧΗΓΟΣ:Μόνικα Όττεν

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Γιώργος Αρναουτάκης (6947361994)

Περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες,από παλιότερη πεζοπορία της ομάδας, όροι συμμετοχής, εξοπλισμός στο blog του Συλλόγου

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook