Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Ηράκλειο – Ρέθυμνο – Χανιά ,λόγω διεξαγωγής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2022 στην Κρήτη

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διακοπής της κυκλοφορίας για την ομαλή διεξαγωγή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος 2022, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2022 σε τμήματα του Περιφερειακού οδικού δικτύου καθώς και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης των Νομών Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων.

Για την εφαρμογή των ληπτέων μέτρων τροχαίας, που ως σκοπό έχουν την απρόσκοπτη και ασφαλή τέλεση του αγώνα, αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών θα ισχύσουν ρυθμίσεις κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος όλης της διαδρομής που θα ακολουθηθεί για την διεξαγωγή του αγώνα, ως εξής:

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών κατά τις ώρες 10:30 ώρα 13:00, στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίας Γαλήνης από κόμβο ΠΑΓΝΗ έως τη διασταύρωση Ζαρού και επί της επαρχιακής οδού από Αγία Βαρβάρα/διασταύρωση Ζαρού – Πανασό – Γέργερη – Νύβριτο – Ζαρό – Βορίζια – Καμάρες έως και όρια νομών Ηρακλείου-Ρεθύμνης.

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών, κατά τις ώρες 10:00 έως 14:30 της ιδίας ημέρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας ως κάτωθι:

• Στην Επαρχιακή οδό Περιβόλια – Πρασιές – Απόστολοι – Γεωργική Σχολή – Βιζάρι – Φουρφουράς – Κουρούτες – Νίθαυρις –Αποδούλου – Βαθιακό – Πλάτανος – Άρδακτος – Λοχριά.

• Στη διαδρομή που θα ακολουθηθεί στην Πόλη του Ρεθύμνου διαμέσου των οδών Μάχης της Κρήτης (από ύψος κόμβου Αμαρίου) – οδός Εμμ. Παχλά – Αυστραλών Πολεμιστών – Άρη Βελουχιώτη – Σοφοκλή Βενιζέλου – Ελευθερίου Βενιζέλου –Ι.Πετυχάκη – Αρκαδίου – Κεφαλογιάννηδων – Σταμαθιουδάκη – Κόμβος Ατσιπόπουλου προς Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ρεύμα προς Χανιά).

Στο εν λόγω οδικό τμήμα της διαδρομής θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων από την 15:00 ώρα της 26.04.2022.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα ρυθμίζεται στον κόμβο Ατσιπόπουλου από και προς την Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Χανίων.

Επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (Β.Ο.Α.Κ.) θα ισχύσει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Κόμβο Ατσιπόπουλου έως τα όρια Νομών Ρεθύμνης – Χανίων (ποταμός Μουσέλας) και έως και τον κόμβο Βρυσών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη διέλευση της πομπής των αγωνιζομένων ποδηλάτων και των συνοδών οχημάτων.

Κατά το χρόνο της απαγόρευσης η κίνηση των οχημάτων επί του Β.Ο.Α.Κ. στο ρεύμα κυκλοφορίας από Χανιά προς Ρέθυμνο θα εκτρέπεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνης στο ύψος της τοπικής κοινότητας Βρυσών.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης αυτών, τμηματικά κατά τις ώρες 11:00 έως 18:00 της ιδίας ημέρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας ως κάτωθι:

• Στην Παλαιά Εθνική οδό Χανίων -Ρεθύμνης στο τμήμα από Βρύσες έως Νέο Χωριό.

• Στην Επαρχιακή οδό Μεγάλα Χωράφια – Στύλος – Νέο Χωριό, στο τμήμα της από Νέο Χωριό έως Μαλάξα.

• Στην Επαρχιακή οδό Μεγάλα Χωράφια – Μαλάξα – Νεροκούρου, στο τμήμα της από Μαλάξα έως Νεροκούρου (όλο το μήκος της οδού Νεροκούρου).

• Κατά μήκος της διαδρομής στην πόλη των Χανίων από τη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή (στο ύψος οδού Δικωνύμου) – Λεωφόρος Ηρακλείου – Νεάρχου – Τζανακάκη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Νικηφόρου Φωκά –αριστερά Κύπρου – Δευκαλίωνος – Ακτή Ενώσεως.

Ειδικότερα στις οδούς Νεάρχου – Τζανακάκη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Νικηφόρου Φωκά – Κύπρου – Δευκαλίωνος – Ακτή Ενώσεως, δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από την 20.00 ώρα της Τρίτης 26.04.2022 έως και την 18:00 ώρα της 27.04.2022.

Τονίζεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων στο οδικό δίκτυο που θα ισχύσουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διεξάγεται – εκτρέπεται μέσω παρακαμπτήριων – παράπλευρων οδών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις και τα σήματα των τροχονόμων.

Επισημαίνεται ότι η έναρξη και λήξη των απαγορεύσεων κυκλοφορίας των οχημάτων θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook