Την έναρξη διμερών διαβουλεύσεων με εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αλλά και εκτός ευρώ, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Eurogroup στις 11 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Θα τους ακούσω όλους και θα δοκιμάσω τις δικές μου ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ρομπάι, επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία των διμερών διαβουλεύσεων θα εμπλακεί και η Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι επιθυμία του είναι η διεξαγωγή ανοιχτής και συνολικής συζήτησης με τα κράτη μέλη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο οικονομικού συντονισμού στην Ευρωζώνη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Ρομπάι δηλώνει πεπεισμένος ότι το Μάρτιο θα υπάρξει συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των θεμάτων που καλύφθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μηχανισμός ευρω-στήριξης, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας κ.ά.)

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα παρουσιάσει στις 11 Μαρτίου συγκεκριμένες προτάσεις για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook