Την έναρξη διμερών διαβουλεύσεων με εκπροσώπους των κρατών-μελών της Ευρωζώνης, αλλά και εκτός ευρώ, εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής του Eurogroup στις 11 Μαρτίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.

«Θα τους ακούσω όλους και θα δοκιμάσω τις δικές μου ιδέες και εναλλακτικές προτάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Ρομπάι, επισημαίνοντας ότι στη διαδικασία των διμερών διαβουλεύσεων θα εμπλακεί και η Κομισιόν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζει ότι επιθυμία του είναι η διεξαγωγή ανοιχτής και συνολικής συζήτησης με τα κράτη μέλη για το πώς μπορεί να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο οικονομικού συντονισμού στην Ευρωζώνη και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Ο κ. Ρομπάι δηλώνει πεπεισμένος ότι το Μάρτιο θα υπάρξει συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των θεμάτων που καλύφθηκαν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (μηχανισμός ευρω-στήριξης, Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας κ.ά.)

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, θα παρουσιάσει στις 11 Μαρτίου συγκεκριμένες προτάσεις για το συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

in.gr